Мексиканска кухня
12.07.2023, 18:30 - 22:30ч.
Лектор: Николай Немигенчев
Всяка хапка от ястията в мексиканската кухня крещи „Оле!“
Силни и пикантни вкусове, многообразие от цветове, гъделичкащи небцето подправки – тази кухня обединява в себе си традициите на местните индианци и на испанските заселници и поради тази причина е така експлозивна и разнообразна.
- Тостадас с Тинга до Поло, акомпанирана със свежо гуакамоле, сос със заквасена сметана и запечен кашкавал.
- Енчиладас с Моле бланко и пилешко.
- Чилес ен Ногада – една от култовите мексикански класики – печени зелени чушки пълнени с микс от свинско и говеждо мляно месо, много ядки, сушени и свежи плодове с копринен бял сос с мляко, козе сирене, крема сирене и орехи.
- Мексиканско трес лечес с мус със заквасена сметана и канела и кремю с манго.
В света на макароните и пандишпана
15.06.2023 - 18:30 - 22:30ч.
Лектор: Men in the Kitchen
Men in the Kitchen ще ни поведат на сладко пътешествие в света на френския макарон и пандишпана.
В няколко часа ще усвоите тънкостите в приготвянето на класически френски макарони и пандишпан, с които ще смаете всеки гост у дома.
На курса заедно ще приготвим и опитаме:
- Мохито макарони с ганаш мохито – сладък спомен за лятното време
- Класически шоколадови макарони с шоколадов ганаш
- Малинови макарони с перфектния кърд крем от малини
- За да съчетаем всичко в един красив десерт: Перфектният генуезки пандишпан с трио макарони и ванилов сладолед с бурбонска ванилия, без машина за сладолед.
Кубинска улична кухня
28.06.2023г, 18:30 - 22:30ч.
Лектор: Men in the Kitchen
Всяко място по света предава своя дух чрез храната. А уличната храна е нещо, което всеки запален кулинар търси при своите туристически пътешествия.
В този клас ще заменим удоволствието от пътуването до слънчева Куба с приготвяне и хапване на автентична улична храна, която ще те пренесе до улиците на Хавана
Заедно ще приготвим и опитаме:
- Крокетас с шунка, домашна майонеза и сос чимичури
- Кубински сандвич с Мохо свинско и шунка
- Емпанадас с говежда кайма
- Десерт „Turron de Coco“ – десерт с кондензирано подсладено мляко, кокосово мляко, кокосови стърготини и шоколад
Японска кухня
20.09.2023г, 18:30 - 22:30ч.
Лектор: Men in the Kitchen
Японската храна е уникална, разнообразна, вълнуваща и много вкусна. Приготвянето на ястията се основава на „петте правила“ и традиционното японско готвене съчетава разнообразието и баланса. Залага се на 5 цвята (черно, бяло, червено, жълто и зелено), 5 техники на готвене (сурова храна, скара, варене на пара, варене и пържене) и 5 аромата (сладък, пикантен, солен, кисел и горчив).
Един от най-любимите кулинарни класове на Men in the Kitchen, надграден с приготвяне и на рамен
Заедно ще приготвим и опитаме:
- Рамен, който ще включва направата на бульона, домашни нудли, яйцата и свинското коремче.
- Различни видове суши.
- Японски чийзкейк с мача чай.
Индийски кулинарно приключение
05.07.2023г, 18:30 - 22:30ч.
Тръгваме на пикантно и ароматно пътешествие из дебрите на индийската кухня, за да откриваме подправки, ухания и продукти, които да превръщаме в неустоими за небцето.
Вегетарианска храна с аромат на кокосово масло или плътни мариновани късчета месо – ще очертаем и вкусим разликите между различните кулинарни региони.
Заедно ще приготвим и опитаме:
- Хляб парата
- Ориз с индийски подправки
- Lasooni dal Tadka
- Пиле xacuti
- Maharaja омлет
- Matka Malai Kulfi
Домашна Италианска кухня
19.07.2023г, 18:30 - 22:30ч.
Лектор: Men in the Kitchen
Пренесете се сред малките улички на Италия, по които се носи аромат на прясно приготвена традиционна кухня.
Men in the Kitchen ви канят на пътешествие, в което заедно ще открием завладяващия вкус на домашната италианска кухня.
Заедно ще приготвим и опитаме:
- Липтауер от региона на Триест
- Аранчини с моцарела, праз и тиква
- Равиоли с плънка от свинско и мортадела, и сметанов сос с пекорино и пармезан
- Царевични сладки от Пианеца със сорбе от круши.
Ливанкса улична храна
27.09.2023г, 18:30 - 22:30ч.
Лектор: Николай Немигенчев
Ливанската кухня е една от най-здравословните и разнообразни в Близкия Изток и най-познатата у нас от всички кухни в Арабския свят – цветна, ароматна, лесна за приготвяне, в същото време апетитна и питателна.
В този кулинарен клас Men in the Kitchen ще ви отведат на кулинарно пътешествие по колоритните улички на Триполи.
Заедно ще приготвим и опитаме:
- Хляб Манакиш със Заатар и Акауи сирене
- Хумус с печено червено цвекло и карамелизирани лимони
- Баба Гануш
- Салата Фатуш
- Плосък ливански хляб с агнешка шаурма и фалафели
- Кюнефе със захарен сироп с розова вода
Как да направим перфектния бургер
14.06.2023г, 18:30 - 22:30ч.
Лектор: Men in the Kitchen
Не знаем за вас, но ние сме срещали това иначе просто ястие – класическия бургер, добре приготвен най-вече в домашна среда.
Ако и вие сте от почитателите на това гениално откритие, ви каним на нашия специален курс, в който ще се учим как да приготвим наистина неустоим бургер и кои са детайлите към него, които ще го отличат и ще накарат вас и гостите ви да не го забравяте.
Заедно ще приготвим и опитаме:
- Бриош питка по класическа френска рецепта
- Класически начин за направа на майонеза
- Домашен кетчуп
- Овкусяване на говежда кайма и как точно да изпечем кюфтето
- Супер марината за пилешко бутче и как да направим перфектното хрупкаво пилешко
- Неустоими пържени картофи – както се правят в Белгия
- Барбекю сос
Услугата включва :
- Кулинарен урок по избор за един човек
- Всички необходими продукти за готварския курс
- Квалифициран преподавател/ учител
Допълнителна информация :
- Приготвената храна ще бъде консумирана от участниците след края на курса
- Кулинарите курсове се провеждат на два адреса: бул. Черни връх или ул. Бяла черква.
- Необходима е предварителна резервация и избор на готварски курс
- Кулинарните уроци се организират на определени дати и резервацията зависи от натовареността на групата
- Сертификатът е валиден 6 месеца от датата на закупуване
За всички останали въпроси, моля запознайте се със секцията с Често задавани въпроси , Общите условия на Makaroon.bg
Или се свържете с нас на телефон: +359 899 940 820