Кулинарен курс - Домашен хляб и квас, Перфектните еклери или Тайните на зехтина

*Електронен сертификат - изпратен по имейл, готов за принтиране

 

*Сертификат в подаръчен плик - доставка (не е вкл. в цената) с куриер на посочен адрес

 

*Оформи за подарък - оставете послание на сертификата

Марка: Гурме ЕООД
Модел: Menu001
Наличност: Наличен
120BGN

Избери опция


* Изберете опаковка:

Оформи за подарък

Сертификатът да е подарък за:

Остави послание тук:

Бр: Купи

Кулинарен курс - Домашен хляб и квас, Перфектните еклери или Тайните на зехтина

Една част от хората умеят да готвят, но искат да подобрят уменията си в кухнята. Други хора са още новобранци в това си начинание и се стараят по всякакъв начин да извлекат най-доброто от тайните в кухнята. Ако и Вие желаете да подобрите уменията си или сте начинаещ, жаден за нови знания и да прекарате време в интересна компания, сега е моментът да се впуснете в кулинарно приключение. На Ваше разположение са кулинарни уроци свързани с тайните на домашния хляб и квас, перфектните еклери, тайните на зехтина. Всичко това може да видите и вкусите на място.

Домашен хляб и квас

Дата на провеждане: 25.06, 10:00 - 16:00ч

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Приготвянето на домашен хляб е велика магия за вкусен и щастлив семеен живот. Знания, умения, малки тайни и опит са нужни да изпичането на перфектния хляб.

На този курс всеки ще приготви 4 различни хляба, всички уникални и невероятно вкусни. Обядът също ще си омесим сами – пухкава питка със сирене, масло и свежи билки.

Ще работим с квас, бига, прясна и суха мая. Ще месим различни по твърдост теста, от които ще изпечем най-ароматните хлябове.

  • Ръжено-пшеничен хляб с квас и амарант
  • Хляб с квас и лимец без месене
  • Италиански хляб с червено вино
  • Френски хляб фугас със сушени домати и маслини
  • Питка с масло, сирене и пресни билки

Перфектните еклери

Дата на провеждане: 11.06, 11:00 - 16:00ч

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Всички обичат тези въздушни сладки изкушения.

На курса всеки ще направи сам парено тесто, ще шприцова и оформи различни по големина и форма еклери.

Ще приготвим три различни вида пълнежа и глазури, за да се получат най-вкусните и красиви френски десерти.

  • Основно парено тесто
  • Сладкарски крем
  • Пухкав крем муселин
  • Крем с маскарпоне и малини
  • Малинова глазура
  • Шоколадова глазура
  • Млечна шоколадова глазура с крокан

 

Тайните на зехтина

Дата на провеждане: 04.07, 18:00 - 20:30ч

Лектор: шеф Анна Петкова

 

Заповядайте на едно вълнуващо зехтинено пътешествие, за да се насладим на многообразието от вкусове и аромати на Италия. Анна Петкова, сертифициран сомелиер по зехтин, ще ви въведе в необятния свят на зехтина и пленителното му съчетание с храна.

Първо, ще научим повече за категориите зехтин и положителните характеристики на кехлибарения нектар, както и стъпките за дегустиране на зехтин и оценката му. След това, ще опитаме 3 забележителни зехтина extra virgin с отличителен характер от най-висок клас и един не толкова добър представител на категорията за сравнение.

Ще научим и за приготвянето на храна със зехтин и как да съчетаваме различни вкусове в зависимост от характера на зехтина.

За финал, ще се насладим на 4 забележителни вкусови съчетания със зехтин extra virgin от най-висок клас от Пулия, Италия.

Ще приготвим свежа салата с финокио и портокал, както и фантастичен телешки тартар. Ще изпечем вкусна фокача и накрая ще опитаме един много специален десерт – неустоим шоколадов мус, приготвен със зехтин.

Време
Сезон За цялата година
Локация
Регион Близо до София
Подходящо за
Подходящ за Цялото семейство

Услугата включва :

  • Урок по готварство за един човек
  • Всички необходими продукти за готварския курс
  • Квалифициран преподавател/ учител 

Допълнителна информация :

  • Приготвената храна ще бъде консумирана от участниците след края на курса
  • Необходима е предварителна резервация и избор на готварски курс
  • Кулинарните уроци се организират на определени дати и резервацията зависи от натовареността на групата
  • Сертификатът е валиден 6 месеца от датата на закупуване

За всички останали въпроси, моля запознайте се със секцията с Често задавани въпроси , Общите условия на Makaroon.bg 

Или се свържете с нас на телефон: +359 899 940 820

ул. Лъчезар Станчев 5, София

Няма мнения за този продукт.

Оценете

Вашето име:


Вашето мнение:

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода от картинката: