Кулинарен Курс по избор - Мастършеф у дома

*Електронен сертификат - изпратен по имейл, готов за принтиране

 

*Сертификат в подаръчен плик - доставка (не е вкл. в цената) с куриер на посочен адрес

 

*Оформи за подарък - оставете послание на сертификата

Марка: Гурме ЕООД
Модел: Culinary50
Наличност: Наличен
149.00BGN

* Изберете опаковка:

Оформи за подарък
Сертификатът да е подарък за:

Остави послание тук:

Бр: Купи

Кулинарен Курс по избор от Makaroon.bg

Една част от хората умеят да готвят, но искат да подобрят уменията си в кухнята. Други хора са още новобранци в това си начинание и се стараят по всякакъв начин да извлекат най-доброто от тайните в кухнята.

Ако и Вие желаете да подобрите уменията си или сте начинаещ, жаден за нови знания и да прекарате време в интересна компания, сега е моментът да се впуснете в кулинарно приключение.

Използвайте времето вкъщи и се присъединете към кулинарен курс по избор онлайн.

Курсовете ще издадат някои от тайните на професионалистите и ще открехнат вратата към кухнята на големите шефове.

След закупуване на курса ще Ви изпратим точни инструкции как да се подготвите – кулинарно и технически. На мейла ще получите списък с продуктите и аксесоарите, които да си осигурите предварително.

А най-хубавата част е, че след приготвяне на ястията, приготвената храна ще хапнете заедно с любимите хора вкъщи.

Може да изберете между следните курсове:

 

Сицилианска кухня и вино

Дати: 27.02.2021г, 10:00 - 16:00ч

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Може би едно от най-вкусните кулинарно-винени пътешествия в света е до островa на слънцето – Сицилия. Ако искате да опитате топлата кухня на това вълшебно място, заповядайте да приготвите заедно с шеф Ивелина Иванова няколко сицилиански специалитета.

  • пълнени патладжани с кедрови ядки и аншоа
  • сицилиански хляб
  • салата от октопод
  • телешки рулца с марсала
  • каноли с рикота

Всички тези ястия ще опитате в компанията на най-добрите сицилиански вина, внесени в България, от местните сортове неро д`авола, инзолия и грило и ще разберете как най-добре начин може да ги съчетаете с подходящата храна.

 

Стекове и бургери

Дати: 09.03.2021г / 10.03.2021г, 18:00 - 21:00ч

15.05.2021г, 10:00 - 16:00ч

26.06.2021г, 10:00 - 16:00ч

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Хубавият стек е най-чистото удоволствие за всеки любител на месото.

На този курс ще научите на теория и на практика тайните на съвременните топ-готвачи за приготвяне на перфектните стекове и бургери. Ще усетите невероятния вкус и текстура на съвършените парчета месо, сготвени по различни начини от различни породи и части.

Ще приготвим

  • Сухо отлежал рибай рол стек, печен върху плоча от хималайска сол
  • Денвър стек блек ангъс
  • Бутчер стек блек ангъс
  • Ти-боун стек лимузин
  • Перфектния бургер на Хестън Блументал
  • Класически телешки бургер
  • Бургер с тъмна бира

 

Ще направим още:

  • Най-добрите хлебчета за бургери
  • Лек майонезен сос
  • Сос барбекю
  • Домашен кетчуп
  • Печен лук с балсамов оцет
  • Топено сирене за бургери

 

Португалска кухня и вино

Дати: 13.03.2021г, 10:00 - 16:00ч

Лектор: шеф Ивелина Иванова и Емил Коралов

Невероятно е усещането да се докоснеш до културата на един народ чрез вкуса и аромата на виното и храната му. Ако искате да опитате от слънцето и океана на Португалия, елате да сготвим заедно няколко типични ястия от тази страна. Ще поговорим за местните винени сортове и за португалските вина и ще ги съчетаем с храната. Заповядайте на курса Португалска кухня и вино!.

  • салата със смокини и португалска шунка
  • емпанади с две плънки
  • кюфтета от бакаляо
  • ориз с кайсии, шафран и патешко конфи
  • португалски царевичен хляб
  • паштеис де ната

 

Празнични рецепти с агнешко месо

Дати: 24.04.2021г, 10:00 - 16:00ч

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Агнешкото месо е най-нежното, ароматно и сакрално месо от всички. За приготвянето му е нужен усет, внимание, търпение и майсторско съчетаване на вкусовете и ароматите, които му подхождат. Може да бъде приготвяно за минути, или пък да бъде задушавано с часове. На този курс ще направим най-вкусните агнешки ястия от цял свят.

  • Агнешко с кайсии и кус-кус
  • Печена агнешка плешка в ароматен персийски млечен сос
  • Сармички от агнешко и гъби в листа от лапад
  • Агнешко филе с бадемова коричка
  • Щрудел с агнешко и лапад в домашни дърпани кори
  • със смокини и кедрови ядки с билкова коричка

 

Празнично великденско меню

Дати: 27.04.2021г, 28.04.2021, 18:00 - 21:00ч

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Приготвянето на празнично меню винаги е било предизвикателство, а Великден е един от най-светлите празници, който събира близки и приятели на една трапеза. Колкото е по-богата и вкусна, толкова всички са по-щастливи и доволни.

Заповядайте да направим едно цялостно меню, което да донесе радост и пролетно настроение на малки и големи. Заедно ще приготвим и опитаме на празнично подредената маса.

  • Дърпано агнешко бутче в букет с ориенталски подправки, хариса и свежа гарнитура
  • Булгур-пилаф с домати, патладжани и лимоново кисело мляко
  • Богат пай с печени зеленчуци и рикота
  • Козуначена торта с карамелизирани банани и шоколад
  • Салата от зелени пролетни листа и репички, печено козе сирене в бекон и хрупкаво хлебче с пастет от маслини
  • Крем от рукола и тиквички с пяна от босилек, печен в яйчни черупки
  • Хляб с лук и пармиджано с маслена билкова коричка
  • Печени мачкани тиквички с чесън, билки и зехтин
  • „Фантастик“ с бадемова бисквита, мус от шамфъстък, малини и ягоди

 

Риба и морски дарове 2

Дати: 11.05.2021г, 12.05.2021, 18:00 - 21:00ч

Лектор: шеф Ивелина Иванова

За повечето домакини една основна причина да посягат не толкова често към толкова полезните риба и морски дарове е, че те изискват повече обработка и манипулации. Освен това за приготвянето са нужни специфични познания за всяка група риби и други морски твари.

Тук, на курса, ще научите различните начини за почистване, обезкостяване и филетиране на риба. Ще се обсъди кой вид риба по какъв начин трябва да се приготви, за да стане най-сочна и вкусна, както и особеностите на морските дарове.

  • пъстърва със сметана и бадеми
  • знаменитата френска супа буябес
  • риба на пара с лимонов сос
  • ципура с финокио и портокали
  • кефал плакия с орехи
  • пълнени миди с ориз
  • терин от сьомга и скариди
  • сицилианска салата от октопод

 

Риба и морски дарове 3

Дати: 01.06.2021г, 18:00 - 21:00ч

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Ароматен крехък октопод, нежни миди Сен Жак, сочни стриди, стек от риба тон…Невероятни  морски изкушения и изпитание за всеки готвач.

Ако искате да се научите да ги приготвяте лесно и много вкусно, заповядайте на третата част на курса за Риба и морски дарове.

Менюто, което заедно ще приготвим и  ще съчетаем с подходящите вина е:

  • Миди Сен Жак на тиган с тай къри и чипс от листа от репички
  • Печени черни миди с моцарела и домати 
  • Стриди Рокфелер
  • Шведски рибени кюфтенца
  • Датска рибена супа
  • Турски пилаф с аншоа
  • Октопод на грил с ароматна  фава
  • Салата в тай стил със стек от риба тон

 

Чийзкейк и брауни

Дати: 04.06.2021г, 10:00 - 16:00ч

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Пухкавият чийзкейк и сочното брауни са едни от най-желаните и вкусни десерти. Ако искате да научите безчет тънкости за тяхното успешно приготвяне и да получите още много вкусни идеи, заповядайте на курса заедно да направим 3 вида печен чийзкейк, 2 вида без печене и 2 вида брауни.

На курса е осигурен лек обяд с чаша хубаво вино.

  • Чийзкейк Ню Йорк с шоколадово-ментова заливка
  • Шоколадов чийзкейк с карамел
  • Ягодов чийзкейк с лайм
  • Пухкав боровинков чийзкейк с кисело мляко
  • Брауни с три вида шоколад и макадамия
  • Брауни с фъстъчен крем

 

Сладки и солени пайове

Дати: 02.07.2021г, 10:00 - 16:00ч

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Крехка, маслена ароматна коричка и разтапящ и вдъхновяващ пълнеж.

Светът на пайовете е безкраен, но в основата е тестото. На този курс ще направим 4 сладки и 4 солени вида пай с 4 различни основни рецепти за маслено тесто, всички невероятно вкусни и красиви.

  • Пай с пачи крак, манатарки и грюер
  • Пай със пушена сьомга, скариди и праз
  • Средиземноморски пай с патладжани, халуми на грил, карамелизилан лук и чери домати
  • Пай с чушки, домати, босилек и френско козе сирене
  • Пекан пай
  • Пай с круши и амарето
  • Нормандски ябълков пай
  • Пай с къпини и боровинки

 

Заешко месо

Дати: 10.07.2021г, 10:00 - 16:00ч

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Заешкото е може би най-диетичното, чисто, нежно и вкусно месо в света.
Лесно и бързо за приготвяне, то е чудесна алтернатива на пилешкото. Ако искате да обогатите кулинарния си репертоар с най-интересните и вкусни рецепти от цял свят, заповядайте на нашия курс.

  • Пълнено заешко гръбче
  • Заешки чомлек
  • Заек с паста и маслини
  • Пълнен печен заек с кестени
  • Заек със сини сливи
  • Банички със заек и горчица
  • Пай със заек, праз и пачи крак

Две възможности за опаковка и доставка :

 

  • Електронен сертификат - изпратен по имейл, веднага след получаване на плащане.

Идеален вариант за подарък в последния момент !

 

  • Сертификат в подаръчен плик - изпратен до посечен адрес или офис на Еконт или Спиди.

Завършен и оригинален подарък, доставен на следващия работен ден !

 

  • Начини на плащане: с дебитна/ кредитна карта, чрез Easypay, чрез Epay, по банков път
Няма мнения за този продукт.

Оценете

Вашето име:


Вашето мнение:

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода от картинката: