- ръчна прясна паста със сос от патица и манатарки
- вкусни и ароматни риби и морски дарове в богат сос от билки, зеленчуци и бяло вино
- тосканска супа риболита
- салата панцанела
- сочен шоколадов сладкиш с бадеми и дъх на амарето – цукото
Сицилианска кухня и вино
Дати: 27.02.2021г, 10:00 - 16:00ч
Лектор: шеф Ивелина Иванова
Може би едно от най-вкусните кулинарно-винени пътешествия в света е до островa на слънцето – Сицилия. Ако искате да опитате топлата кухня на това вълшебно място, заповядайте да приготвите заедно с шеф Ивелина Иванова няколко сицилиански специалитета.
- пълнени патладжани с кедрови ядки и аншоа
- сицилиански хляб
- салата от октопод
- телешки рулца с марсала
- каноли с рикота
Всички тези ястия ще опитате в компанията на най-добрите сицилиански вина, внесени в България, от местните сортове неро д`авола, инзолия и грило и ще разберете как най-добре начин може да ги съчетаете с подходящата храна.
Стекове и бургери
Дати: 26.01.2021г / 27.01.2021г, 18:00 - 21:00ч
09.03.2021г / 10.03.2021г, 18:00 - 21:00ч
15.05.2021г, 10:00 - 16:00ч
26.06.2021г, 10:00 - 16:00ч
Лектор: шеф Ивелина Иванова
Хубавият стек е най-чистото удоволствие за всеки любител на месото.
На този курс ще научите на теория и на практика тайните на съвременните топ-готвачи за приготвяне на перфектните стекове и бургери. Ще усетите невероятния вкус и текстура на съвършените парчета месо, сготвени по различни начини от различни породи и части.
Ще приготвим
- Сухо отлежал рибай рол стек, печен върху плоча от хималайска сол
- Денвър стек блек ангъс
- Бутчер стек блек ангъс
- Ти-боун стек лимузин
- Перфектния бургер на Хестън Блументал
- Класически телешки бургер
- Бургер с тъмна бира
Ще направим още:
- Най-добрите хлебчета за бургери
- Лек майонезен сос
- Сос барбекю
- Домашен кетчуп
- Печен лук с балсамов оцет
- Топено сирене за бургери
Португалска кухня и вино
Дати: 13.03.2021г, 10:00 - 16:00ч
Лектор: шеф Ивелина Иванова и Емил Коралов
Невероятно е усещането да се докоснеш до културата на един народ чрез вкуса и аромата на виното и храната му. Ако искате да опитате от слънцето и океана на Португалия, елате да сготвим заедно няколко типични ястия от тази страна. Ще поговорим за местните винени сортове и за португалските вина и ще ги съчетаем с храната. Заповядайте на курса Португалска кухня и вино!.
- салата със смокини и португалска шунка
- емпанади с две плънки
- кюфтета от бакаляо
- ориз с кайсии, шафран и патешко конфи
- португалски царевичен хляб
- паштеис де ната