Меню
Меню
Филтър
Количка

Селски туризъм

Селският туризъм е най-предпочитания и интересен начин, с който може да опознаете бита и културата на безбройните села из България.

Селските региони имат какво да Ви предложат: освен красива природа, можете да се насладите на приветливи къщи с невероятни домакини или пък да изпитате лично българските народни обичаи и традиции. Само няколко дни прекарани в традиционна селска къща с двор ще Ви заредят толкова положително и накарат да откриете очарованието на България и българското село.

Позволете ни, заедно с нашите предложения за традиционни преживявания в родните села да Ви припомним колко всъщност са важни простите неща!

Голяма част от местните традициите се пазят в рецептите за вече почти забравени народни ястия.

Гарантираме Ви, че още като пристигнете ще забравите за телефоните, интернета и натрупания стрес в ежедневието. 


 

Романтично преживяване - Почивка за двама, в прегръдката на Родопите Романтично преживяване - Почивка за двама, в прегръдката на Родопите
Безплатна
доставка
Brand: Змиево
Когато имате нужда да останете сами, да избягате от целия свят, от шумотевицата на големия и прашен, пълен със суета град…Когато искате уединение, за да покажете чувствата си един на друг, да потънете в нежна, ласкава отдаденост, необезпокоявани, свободни, в дълбока откровеност…Родопите могат да Ви ..
320.00 BGN
Без данък:320.00 BGN
Поръчай
Романтична нощувка за двама в екокъща "Землянка" в Лещен Романтична нощувка за двама в екокъща "Землянка" в Лещен
Безплатна
доставка
Представете си възможно най-романтичното място, което би могло да съществува. Какви емоции предизвиква у вас това място? Уют, топлина, спокойствие. Вероятно го свързвате още с красива гледка, природа и, разбира се, любов.Подарете си вълшебно преживяване в романтична екокъщаЕкокъща Землянка в село Ле..
215.00 BGN
Без данък:215.00 BGN
Поръчай
Нощувка за двама в дървена екокъща в Лещен Нощувка за двама в дървена екокъща в Лещен
Безплатна
доставка
Представете си спокойна горска обстановка, където красива дървена къща изниква сред дърветата, сливайки се със заобикалящата я среда. Дървената Екокъща е очарователно  жилище, което е в хармония с природата, като същевременно осигурява уютно и комфортно пребиваване.Подарете нощувка за двама в Л..
215.00 BGN
Без данък:215.00 BGN
Поръчай
Романтика в сърцето на Родопите - уикенд в село Змиево Романтика в сърцето на Родопите - уикенд в село Змиево
Безплатна
доставка
Brand: Змиево
Поради засилен интерес към услугата, резервации се правят за няколко месеца напред. Нужно е след закупуване на арткула да направите резервация в рамките на 30 дни.В сърцето на Родопите, някъде между Смилян и Рудозем...Село Змиево е като декор на приказен филм, високо високо над Родопските гори. ..
290.00 BGN
Без данък:290.00 BGN
Поръчай
Работилница за гаргалета в Якоруда за двама Работилница за гаргалета в Якоруда за двама
Безплатна
доставка
Регионът на Якоруда е известен със сладкишите, винаги приготвяни с любов и желание. Десертът гаргале, мн. ч. гаргалета, често е повод за приятелско съревнование между съседи в града. Наименованието идва от типичния външен вид на десерта. Той наподобява гнездо с пиленца в него.Станете част от приготв..
150.00 BGN
Без данък:150.00 BGN
Поръчай
Работилница за добруджански лападник в Генерал Тошево за двама Работилница за добруджански лападник в Генерал Тошево за двама
Безплатна
доставка
Добруджанският край се слави с майсторите кулинари, които приготвят най-вкусната баница. В този й вариант, тя се приготвя с лапад. Корите за лападника се пекат на туч. По време на курса се преминава през всички процеси – месене, точене, пълнене, печене.Посетете добруджанския край и се научете да при..
150.00 BGN
Без данък:150.00 BGN
Поръчай
Кулинарна работилница за приготвяне на баница в Раждавица Кулинарна работилница за приготвяне на баница в Раждавица
Безплатна
доставка
Бозата и баницата са два от най-обичаните и типични кулинарни продукти в страната. Бозата е ферментирала напитка, която заема специално място в сърцата на хората, които познават уникалния й вкус. Истинската боза, такава каквато са я пили нашите баби и дядовци, е притежавала резлив вкус. Именно сладк..
150.00 BGN
Без данък:150.00 BGN
Поръчай
Работилница за козунак в традиционна домашна обстановка в Садово за 4 души Работилница за козунак в традиционна домашна обстановка в Садово за 4 души
Безплатна
доставка
Всички обичаме козунак и нямаме търпение да дойде Великден, за да похапнем сладко, без да се ограничаваме. Колкото и да го обичаме обаче, рядко се сещаме да си приготвим или да закупим през годината. Имате възможност да се научите да приготвяте автентичен български козунак в село Садово, в региона н..
300.00 BGN
Без данък:300.00 BGN
Поръчай
Работилница за кус-кус и синдермьо в Могилица за двама Работилница за кус-кус и синдермьо в Могилица за двама
Безплатна
доставка
Освен красота, Родопите предоставят спокойствие и безвремие. Тук ще се почувствате точно където трябва да бъдете и мигът ще се забави. Жителите на Родопите са свикнали да изкарват прехраната си с труд и да оценяват това, което имат. Те са носители на истинското, обикновеното, ценното. От тях има мно..
150.00 BGN
Без данък:150.00 BGN
Поръчай
Работилница за огледна баница в село Баничан за двама Работилница за огледна баница в село Баничан за двама
Безплатна
доставка
Българската култура е богата, има дълга история, която е оформила нейните традиции и обичаи. Разположеното в Пирин село Баничан е пазител на вековни български традиции. Една от тях е плетенето на вълнени чорапи. Друга е емблематичната баница. Баничанският кромид лук и вкусната огледна баница, която ..
150.00 BGN
Без данък:150.00 BGN
Поръчай
Работилница за габровски щирник в село Николчовци, област Габрово Работилница за габровски щирник в село Николчовци, област Габрово
Безплатна
доставка
Традициите служат като хранилище на историята, ценностите и идентичността на една култура. Те представляват осезаема връзка с нашите предци, позволявайки ни да разберем вярванията и обичаите, които са оформили настоящето ни. Традициите в готвенето са повече от просто рецепти. Те вплитат в себе си ис..
150.00 BGN
Без данък:150.00 BGN
Поръчай
Уикенд за двама с две вечери и закуски в „Магическата стая“ – в Старото гнездо, гр. Маджарово Уикенд за двама с две вечери и закуски в „Магическата стая“ – в Старото гнездо, гр. Маджарово
Безплатна
доставка
Предлагаме Ви да си подарите един незабравим уикенд на почивка, спокойствие и уединение сред незабравимите пейзажи на Родопите. Град Маджарово е разположен в Източните Родопи, близо до река Арда и е вторият най-малък град в България, отстъпвайки първото място на гр. Мелник. Маджарово се намира ..
330.00 BGN
Без данък:330.00 BGN
Поръчай
На гости в Гърляно с работилница за попарник и скроб На гости в Гърляно с работилница за попарник и скроб
Безплатна
доставка
Всяко кътче на България е отделен свят на традиции, обичаи и кулинарни преживявания. Малките селца с трицифрен брой жители носят дух на отминалите времена. В Кюстендилското село Гърляно се пазят безброй интересни рецепти, характерни за региона. Предлагаме ви да се научите да приготвяте местните дели..
150.00 BGN
Без данък:150.00 BGN
Поръчай
Работилница за тракийски катми в Садово за четирима Работилница за тракийски катми в Садово за четирима
Безплатна
доставка
Катмите са едни от най-обичаните десерти у нас. В град Садово катмите са на особен почит. Опитайте рецептата на едни по-особени катми – без яйца, със сланина и чеснова топеница. Ще се изненадате приятно от уханието и вкуса.Станете част от работилница за тракийски катми в СадовоПрограмата на този кул..
300.00 BGN
Без данък:300.00 BGN