Меню
Меню
Количка

Политика за връщане

ПРОМЯНА И ОТКАЗ ОТ ПОРЪЧКА


При промяна на поръчката потребителят не се задължава със закупуването на услуга на същата стойност. Ако е издадена фактура, същата се анулира или се издава кредитно известие. При метод за плащане с карта, сумата се възстановява с кредитна операция по сметката на картата.
На основание чл. 50 от ЗЗП, потребителят има право да се откаже от поръчката от разстояние без да посочва причина, без да дължи обезщетение или неустойка и без да заплаща каквито и да е разходи, с изключение на разходите, предвидени в чл. 54, ал. 3 и чл. 55, в 14-дневен срок, считано от датата на получаване на сертификата на електронен или хартиен носител от потребителя или от трето лице, различно от превозвача и посочено от потребителя, или когато потребителят е поръчал много услуги с една поръчка, които се изпълняват отделно, считано от датата, на която потребителят или трето лице, различно от превозвача и посочено от потребителя, приеме последния сертификат.


Правото на отказ може да бъде упражнено само в случай, че задължително са изпълнени следните условия: луксозната опаковка на сертификата не е повредена; потребителят е предоставил на ”Макарон” ООД покупните документи за стоката, а именно: издаденият сертификат, удостоверяващ закупуване на услугата (получен в електронен вариант или на хартиен носител под формата на сертификат в луксозна опаковка).


В случай на упражнено право на отказ от поръчка от разстояние потребителят трябва да изпрати или предаде сертификата (получен в електронен вариант или на хартиен носител под формата на сертификат в луксозна опаковка) обратно на ”Макарон” ООД не по-късно от 14 календарни дни, считано от датата, на която потребителят е съобщил на ”Макарон” ООД за решението си да се откаже от поръчката. До момента на предаването на сертификата от потребителя на ”Макарон” ООД, рискът от случайното му повреждане се носи изцяло от потребителя.


Koгaтo пoтpeбитeлят e yпpaжнил пpaвoтo cи нa oтĸaз oт поръчката oт paзcтoяниe, ”Макарон” ООД възcтaнoвявa вcичĸи cyми, пoлyчeни oт пoтpeбитeля, с изключение на paзxoдитe зa дocтaвĸa, бeз нeoпpaвдaнo зaбaвянe и нe пo-ĸъcнo oт 14 дни, cчитaнo oт дaтaтa, нa ĸoятo e бил yвeдoмeн зa peшeниeтo нa пoтpeбитeля дa ce oтĸaжe oт поръчката. ”Макароон” ООД възcтaнoвявa пoлyчeнитe cyми на банкова сметка, предоставена от потребителя. "Макарон ООД" не възстановява плащания по сметка на трети лица.

Contact Makaroon.bg via Facebook Messenger