Кулинарен курс по избор за напреднали от Makaroon.bg
Една част от хората умеят да готвят, но искат да подобрят уменията си в кухнята. Други хора са още новобранци в това си начинание и се стараят по всякакъв начин да извлекат най-доброто от тайните в кухнята.
Ако и Вие желаете да подобрите уменията си или сте начинаещ, жаден за нови знания и да прекарате време в интересна компания, сега е моментът да се впуснете в кулинарно приключение.
На Ваше разположение са кулинарни уроци свързани с тайните на професионалистите. Ще усвоите непознати кулинарни умения, ще приготвите нови, оригинални рецепти и накрая ще дегустирате приготвените ястия :
На Ваше разположение са следните курсове :
Чийзкейк и брауни - 18.03.2022г, 10:00 - 16:00ч.
Лектор: шеф Ивелина Иванова
Пухкавият чийзкейк и сочното брауни са едни от най-желаните и вкусни десерти.
Ако искате да научите безчет тънкости за тяхното успешно приготвяне и да получите още много вкусни идеи, заповядайте на курса заедно да направим 3 вида печен чийзкейк, 2 вида без печене и 2 вида брауни:
- Чийзкейк Ню Йорк с шоколадово-ментова заливка
- Шоколадов чийзкейк с карамел
- Ягодов чийзкейк с лайм
- Пухкав боровинков чийзкейк с кисело мляко
- Брауни с три вида шоколад
- Брауни с фъстъчен крем
На курса е осигурен лек обяд с чаша хубаво вино.
Сладкиши за Пролет и Великден - 19.03.2022г, 10:00 - 15:00ч.
Лектор: шеф Деси Томова
Великден е един от най-любимите празници. Можете да го направите още по-цветен и ароматен с няколко разтапящи сладкиша. А те са и прекрасна идея за оригинални и собственоръчно направени сладки подаръци за близки и приятели.
На курса ще направим заедно:
- Спаначена торта
- Шоколадов мус с бял шоколад и малиново кули
- Великденски шоколадови бисквити
- Лешников крокан /за украса или допълнение към десерт или сладолед или за похапване като сладък снакс/
- Домашен карамелен сос /в бурканче за подарък или акцент в любимм сладкиш/
- Меки бадемови бисквитки без брашно
Любими български рецепти - 26.03.2022г, 10:00 - 16:00ч.
Лектор: шеф Ивелина Иванова
Кухнята на всеки един народ е много повече от география, климат, история и бит. Тя е част от националната му идентичност, отражение на същността му и визията му за самия него, а българската кухня винаги е била част от средиземноморската кухня и все още е така. Защото освен ястия, приготвени с продукти от земите от региона, тя е отдаване със сърце и душа на вкусната храна и на ароматното вино, радост от съпреживяването на масата с другите хора.
Ако искате заедно да се насладим на любими български класики, приготвени с най-качествени продукти, съобразени със съвременните тенденции за здравословно хранене, заповядайте заедно да сготвим с чаша хубаво българско вино:
- Патладжан и тиквички бюрек
- Катми с пиле и манатрки
- Хайдушки агнешки кебап в лозови листа
- Пиле лютика
- Лозови сармички с ориз, печени бадеми и джоджен
- Боб с кисело зеле
- Тиквеник
Френски макарони - 19.02.2022г; 02.04.2022г, 10:00 - 15:00ч.
Лектор: шеф Деси Томова
Макароните са „бижуто“ на френското сладкарско изкуство. За да ги направите съвършени трябва да знаете техните безброй малки тайни.
Нужни са още само желание и малко опит.
На курса за френски макарони всеки ще приготви и ще занесе вкъщи 12 цветни и много вкусни сладки с три вида пълнеж.
Гръцка кухня - 05.04.2022г; 06.04.2022г, 18:00 - 21:00ч.
Лектор: шеф Ивелина Иванова
Ако сте пленени от вкусовете и ароматите на ястията на нашите южни съседи и искате не само през лятото, но и през цялата година да усещате вкуса на Бяло море и бяло-синята романтика на островите, заповядайте заедно да сготвим едно богато гръцко меню, което ще включва:
- Скариди саганаки
- Салата с печени тиквички, маслини и козе сирене
- Гръцка мусака
- Хрупкави пържени тиквички със скордаля
- Агнешко с узо, финокио и артишок
- Пълнени калмари с билки и лимонов сос
- Хляб с маслини, розмарин и лук от Корфу
- Гръцки орехов сладкиш
Бързо меню за гости - 12.04.2022г; 13.04.2022г, 18:00 - 21:00ч.
Лектор: шеф Ивелина Иванова
Ако неочаквано на вратата ви почукат гости и се чудите какво да сготвите набързо а искате да се представите на звездно ниво, заповядайте заедно да приготвим 13 бързи топ рецепти, които ще накарат всички да ахнат:
- Свинско бонфиле с нар и орехи
- Хрупкав лаврак с грахово песто и репички в масло
- пухкав царевичен хляб
- Гратен от риба и морски дарове
- Питка с моркови, орехи и синьо сирене
- Кашкавалени кюфтенца с праз
- Пълнена питка със зеленчуци и сирене
- Бързи бели канелони
- Пълнено хрупкаво пилешко филе
- Шоколадов крем с авокадо и банани
- Бисквитена торта с нутела, карамел и ром в чаша
Козунаци и боядисване на яйца с естествени багрила - 21.04.2022г, 10:00 - 17:00ч.
Лектор: шеф Ивелина Иванова
Две са предизвикателствата пред всяка домакиня за Великден – козунаците да станат “на конци” и яйцата да се получат с най-прекрасните и уникални шарки.
На този курс всеки от участниците ще научи тънкостите и ще замеси:
- плетен козунак с мариновани сушени плодове
- ще направи вкусни и пухкави бриоши с какаов пълнеж
- ще боядиса най-красивите яйца на света с естествени багрила.
Италианска кухня - 26.04.2022г; 27.04.2022г, 18:00 - 21:00ч.
Лектор: шеф Ивелина Иванова
Ако сте очаровани от средиземноморската кухня и обичате ароматите на Италия, ако за вас паста, пица, ризото, маскарпоне, пармиджано не са само италиански думи, а любими вкусове, заповядайте да сготвим заедно:
- Сицилианска салата от домати и каперси
- Сочно и невероятно вкусно витело тонато от Пиемонте
- Богата лазаня с рикота от Венето
- Пица Маргерита
- Ризото с тиква и трюфелово олио
- Пухкава чабата
- Задушен заек с пино гриджо и печени чушки
- Лимоново семифредо с домашни амарети
Всички тези вкусотии ще бъдат опитани в компанията на чаша чудесно италианско вино
Мароканска и Ливанска кухня - 10.05.2022г; 11.05.2022г, 18:00 - 21:00ч.
Лектор: шеф Ивелина Иванова
Ако кулинарните пътешествия ви очароват, готвенето е вашата страст и обичате ароматите на Близкия Изток, заповядайте на курса за мароканска и ливанска кухня. Всяко от ястията ще бъде приготвено и след това опитано с чаша хубаво вино и ще бъдат обсъждани варианти за продуктите и техниките на приготвяне. Всеки от курсистите получава цветно ръководство с рецептите и снимките на ястията, които се приготвят.
Какво ща приготвим:
От мароканската кухня:
- марокански хляб rghayef
- пикантна бакла
- кускус със зеленчуци от Маракеш
- пастила с пиле и бадеми
- печена риба с марокански сос чермула
- телешки тажин със сини сливи и кайсии
От ливанската кухня:
- зимна салата табуле с нар и мента
- ливански хляб пита
- баба гануш
- маклубе с агнешко и ароматни подправки
- пилешко киббе с плънка
- сладкиш с орехи, шамфъстък и лимон
Здравословни сладкиши без захар и глутен - 20.05.2022г, 10:00 - 16:00ч.
Лектор: шеф Ивелина Иванова
Дори без захар и пшенично брашно сладкишите могат да бъдат невероятно вкусни. С правилна технология и здравословни продукти можем с чиста съвест да „прегрешаваме“ със съблазнителни на вид и вкус сладости, които да ни доставят огромно удоволствие.
Ако искате да видите как ще направим без грам захар, брашно и животински продукти хрупкаво маслено тесто, сметана, шоколадов мус, карамелен сос и пандишпан и за какво служат и колко са вкусни семената от босилек, заповядайте на този курс заедно да приготвим и да се насладим на:
- Нежен ягодов сладкиш
- Веган шоколадова торта Шварцвалд с мариновани вишни
- Ябълков пай с плодов карамел
- Веган пекан пай с кленов сироп
- Шоколадов мус с малинов сос
- Трюфели със смокини, канела, сусам и ябълково брашно
Бързи гурме рецепти - 31.05.2022г; 01.05.2022г., 18:00 - 21:00ч.
Лектор: шеф Ивелина Иванова
Вкусната домашна храна е една от най-важните съставки в рецептата за здраво и щастливо семейство. Липсата на време е често само оправдание.
На курса Бързи гурме рецепти 2 ще получите много идеи и ще научите нови техники за преобразяване на продуктите в ефектно и много вкусно ястие и то само за 40 минути.
Заедно ще приготвим и опитаме:
- Бърза пица
- Бързи канелони със спанак и сирене
- Зеленчуков огретен за 40 мин.
- Френска леща със синьо сирене
- Лаврак с песто и сушени домати на пара
- Печена риба с пикантна салца в карибски стил
- Печено пиле с мед и балсамико и кус-кус в ливански стил
- Бургер в средиземноморски стил с маслини, сушени домати и кедрови ядки
- Бърз леден крем с ягоди
- Светкавичен брауни чиизкейк с малини
Домашен хляб с квас, мая и закуски - 10.05.2022г, 10:00 - 16:00ч.
Лектор: шеф Ивелина Иванова
Хлябът е велика и свещена храна. Разнообразието му от форми, вкусове и текстури в целия свят е огромно и неограничено.
Ако досега не сте се престрашавали да замесите хляб или ви трябват основни умения или пък нови идеи, заповядайте да направим заедно 10 невероятни хляба от цял свят.
Ще работим по различни технологии – древни и съвременни, за да сътворим най-вкусните хлебни творения.
- Лесен хляб с квас и лимец без месене
- Френски хляб Епи
- Празнична турска памук погача
- Лесни френски багети
- Френски бриош с маслини и сушени домати
- Бърз хляб с чедър и тиквички
- Грузински хлебчета хачапури аджарули с пълнеж от сирене, масло и яйце
- Фокача с пресни чери доматчета и риган
Брънч и парти рецепти - 18.06.2022г, 10:00 - 16:00ч.
Лектор: шеф Ивелина Иванова
Нищо не звучи по-забавно, вкусно и отпускащо от съботен брънч с традиционни вкусотии с яйца във всякакви форми, както и с много вкусни и изискани хапки, достойни и за кралско парти.
Заповядайте заедно да приготвим и опитаме с чаша сангрия:
- Козуначени пържени филийки с портокал, канела и кленов сироп
- Яйца по бенедиктински с бекон или пушена сьомга
- Плодови бургери
- Тарталети с дроб от треска
- Доматчета с пастет от синьо сирене
- Царевични палачинки с червен хайвер
- Рулца с течен шоколад, лешници и сусам
Гурме стекове и бургери - 21.06.2022г, 18:00 - 21:00ч.
Лектор: шеф Ивелина Иванова
Стековете и бургерите са любима храна за много хора. Ако искате да разчупите стереотипите и да впечатлите близки, роднини и приятели с невероятно вкусни и интересни кулинарни преживявания, заповядайте заедно да приготвим 4 стека и 2 бургера с различни ингредиенти, вкусове и текстури.
На курса ще приготвим и опитаме:
- Стек от риба тон в японски стил с два вида сос
- Телешки рибай стек Делмонико с розмарин, гъби и сушени домати с балсамов сос
- Агнешки стек, маринован в хариса и кисело мляко, гарниран с печен ароматен карфиол и нахут в марокански стил
- Пухкаво хлебче за бургер – бриош
- Вегетариански бургер от печен боб и фета с карамелизиран лук и млечен сос
- Бургер със сьомга и скариди и сос ремулад
Класически и модерни сосове - 25.06.2022г, 10:00 - 16:00ч.
Лектор: шеф Ивелина Иванова
Сосовете винаги са били считани за един от върховете на кулинарното изкуство.
Един добре направен сос може напълно да промени и одухотвори едно не толкова претенциозно ястие.
На този курс ще направим 7 различни основни и модерни соса, които подобаващо ще бъдат придружени от най-подходящите за тях акомпаниращи ястия:
- Сос беарнез с шишчета от аспержи и прошуто
- Сос холандез с яйца бенедикт
- Чедър сосс пълнен печен картоф в морска сол със зеленчуци
- Сладко-кисел сос със зеленчукови кюфтенца
- Пълнени гъби с бешамел, бекон и синьо сирене
- Боровинков сос барбекю със свински ребърца
- Сос грейви с печено свинско бонфиле
Италиански десерти - 25.02.2022г, 13:00 - 18:00ч.
Лектор: шеф Деси Томова
Едни от най-вкусните и атрактивни десерти в света са безспорно италианските.
Ако искате да научите тайните на италианските сладкари и да видите безброй сладки тънкости с шеф Деси Томова, заповядайте на курса заедно да направим:
- Торта "Мама Миа" с Нутела и млечен ванилов крем
- Шоколадови и Ванилови Кантучини
- Бисквити "Бачи ди Дама" с лешниково брашно
- Панакота с крем от шам фъстък
- Класическо Тирамису с Марсала и Маскарпоне
Стийт фууд от близо и далеч - 04.06.2022г, 10:00 - 16:00ч.
Лектор: шеф Ивелина Иванова
Няма спор, че уличната храна днес е на мода. Тя е изключително разнообразна, цветна, вкусна, атрактивна, поле за изява на световно известни и начинаещи готвачи.
Но тя е израз и на история, на отношението на нацията към храната й.
Ако искате да опитате 8 от най-вкусните улични храни по света, заповядайте заедно да приготвим:
- Бургер с дърпано свинско и сос барбекю с ананас
- Хрупкаво панирано пикантно пиле
- Кесадия с чорисо, гъби и два вида сирене
- Начос с царевица на грил, лайм и сос със сирене по мексикански
- Виетнамски пролетни рулца със скариди с 2 соса
- Сабих – стрийт фуд с персийски произход с арабско хлебче, патладжани и пикантна ароматна салата от нахут
- Лучена пакора /хрупкави лучени кюфтенца/ с чатни от тамаринд
Услугата включва :
- Кулинарен урок по избор за един човек
- Всички необходими продукти за готварския курс
- Необходимото оборудване
- Квалифициран преподавател/учител
Допълнителна информация :
- Приготвената храна ще бъде консумирана от участниците след края на курса
- Необходима е предварителна резервация и избор на готварски курс
- Кулинарните уроци се организират на определени дати и резервацията зависи от натовареността на групата
- Сертификатът е валиден 12 месеца от датата на закупуване
За всички останали въпроси, моля запознайте се със секцията с Често задавани въпроси , Общите условия на Makaroon.bg
Или се свържете с нас на телефон: +359 899 940 820