Меню
Меню
Количка
Този сайт използва бисквитки. Продължавайки се съгласявате с тях.

Винена дегустация в Шато Копса за двама

Винена дегустация в Шато Копса за двама
Винена дегустация в Шато Копса за двама
Винена дегустация в Шато Копса за двама
Винена дегустация в Шато Копса за двама
Винена дегустация в Шато Копса за двама
Винена дегустация в Шато Копса за двама
Безплатна
доставка
Винена дегустация в Шато Копса за двама
Винена дегустация в Шато Копса за двама
Винена дегустация в Шато Копса за двама
Винена дегустация в Шато Копса за двама
Винена дегустация в Шато Копса за двама
Винена дегустация в Шато Копса за двама
Винена дегустация в Шато Копса за двама
130.00 BGN
Без данък: 130.00 BGN

Възможни варианти

Винена дегустация в Шато Копса за двама


Шато Копса е една от малкото семейни винарни в България, която обхваща изцяло процеса на правене на виното – отглежда гроздето за собственото си вино, произвежда и бутилира в собствена си винарна изба. Всеки грозд за направата на вино се откъсва на ръка в ранните утринни часове на деня.  Не повече от 30 минути делят току-що откъснатия и избран грозд от лозята до винарната, което гарантира свежестта и непроменените качествени характеристики на суровината. Семейната винарна означава контрол и отговорност от създаването на  гроздето - през всички етапи на производство на виното.

Собствените лозови масиви на Шато Копса са 50 хекатра, разположени в сърцето на Розовата долина. Този винен микро район, закътан между южния склон на Стара Планина и Средна гора, е изключително благоприятен за отглеждането на висококачетсвени бели сортове вино. Интензивните аромати от розовите масиви и лавандуловите полета, постоянното движение на въздушни маси, мекия климат, подсигурен от двете планини, обградили долината, всичко това допринася за уникалния тероар на района и в резултат за неповторимо вино.

Предлагаме Ви да се насладите на неповторимите вина на Шато Копса с една от следните дегустации: 

Дегустация на лимитирани бели вина на Шато Копса

 1. AXL Rose valley Мискет от Розовата долина - показва  най-добрите характеристики на този неповторим български сорт грозде
 2. Шардоне Single Vineyard - бяло вино, създадено от нашите Шардоне лозя, което не отлежава в дъб и показва свежест, лекота и удоволствие за консумация 
 3. Совиньон Блан Single Vineyard - бяло вино, притежаващо изключителни характеристики на свежест и аромат. С леко тяло и балансиран вкус
 4. Château Copsa Cuvée Rouge - бяло, купажно вино от белите сортове на нашите лозя

Дегустацията е придружена с плато от традиционни български сирена и кашкавал от местен производител и подбрани месни деликатеси приготвени по рецепта на Шато Копса.

Дегустация на лимитирани червени вина на Шато Копса

 1. Stradivarius Rouge - червено вино, резултат от купажирането на сортовете Сира, Мерло и Каберне Совиньон
 2. 8TH Мерло и Каберне Совиньон - вино с интензивни аромати и вкус на зрели черни плодове примесени с елегантни нотки на черен шоколад
 3. 5VE Сира, Каберне Совиньон и Каберне Фран - вкусът е завладяващ, доминиран от черни горски плодове – къпини и боровинки, приятно комбинирани с акценти на черен шоколад и млени пипери
 4. Château Copsa Cuvée Rouge - вино, с което нашата винарна се гордее, класически купаж от сортовете Каберне Совиньон и Мерло 

Дегустацията е придружена с плато от традиционни български сирена и кашкавал от местен производител и подбрани месни деликатеси приготвени по рецепта на Шато Копса. 

Дегустация „Mагията на купажите”

 1. Stradivarius Blanc – бяло, купажно вино с интензивни аромати създадено от сортовете Червен Карловски Мискет и Мускат
 2. Château Copsa Cuvée Blanc - бяло вино създадено от купажирането на белите сортове на нашите лозя
 3. Angelica Rosé – розе, създадено от сорта Каберне Совиньон с фин аромат нар ягода, малина и горски плодове.  Това вино е отличено с приз в международното изложение International Wine Challenge и със сребърен медал на Винария 2018г.
 4. Stradivarius Rouge - червено вино, резултат от купажирането на сортовете Сира, Мерло и Каберне Совиньон. Долавят се фини нотки на черни плодове, синя слива и черен шоколад
 5. Château Copsa Cuvée Rouge - класически купаж от сортовете Каберне Совиньон и Мерло. Елегантен аромат на узрели черни и червени плодове

Дегустацията е придружена с плато от традиционни български сирена и кашкавал от местен производител и подбрани месни деликатеси приготвени по рецепта на Шато Копса. Всяка от хапките е подбрана, за да хармонизира с вкуса и аромата на съответното вино.

Четиристепенна гурме дегустация на избрани вина на Шато Копса

 1. Arlecchino Sauvignon Blanc – вино с бледо лимонов цвят с изразен аромат на зелени треви, лимонена кора и цитруси съчетано с Розов домат с гриловано козе сирене и рукола.
 2. Angelica Rosé – розе, създадено от сорта Каберне Совиньон с фин аромат на ягода, малина и горски плодове – съчетано с Артишок с пъдпъдъче яйце и прошуто.Това вино е отличено с приз в международното изложение International Wine Challenge и със сребърен медал на Винария 2018г.
 3. Château Copsa Cuvée Rouge - вино, с което нашата винарна се гордее - класически купаж от сортовете Каберне Совиньон и Мерло. Елегантен аромат на узрели черни и червени плодове – съчетано с Гъши дроб с конфи от червен лук и карамелен сос.
 4. Stradivarius Rouge - червено вино, резултат от купажирането на сортовете Сира, Мерло и Каберне Совиньон. Долавят се фини нотки на черни плодове, синя слива и черен шоколад – съчетано със свински медальон и букет от пипер.

Шестстепенна гурме дегустация с лимитирани вина на Шато Копса

 1. AXL Rose valley Misket от Розовата долина - бяло вино от сорта Мискет, което показва по най- добрите характеристики този неповторим български сорт грозде - съчетаваме това бяло вино с Микс от зелени салати с рукола и айсберг, авокадо, скариди и цитрусов дресинг.
 2. Chardonnay Single Vineyard - бяло вино, създадено от нашите Шардоне лозя, което не отлежава в дъб и показва свежест, лекота и удоволствие за консумация - съчетаваме това бяло вино с Миди Сен Жак с пастел от грах и лимонов акцент
 3. Angelica Rosé - розе създадено от сорта Каберне Совиньон. Това вино е отличено с приз в международното изложение International Wine Challenge и със сребърен медал на Винария 2018 г. Има фин аромат на ягода, малина и горски плодове - съчетаваме това вино с Камембер с коричка от филиран бадем и сладко от боровинки.во червено вино, което не отлежава в дъб, а се развива в бутилката и притежава изключителни аромати на зрял червен и черен плод съчетано с Патешко магре със сладко от боровинки.
 4. 5 VE - Купажно червено вино от сортовете Каберне Совиньон, Каберне Фран и Сира. Подбрани са най- качествените ни пет бъчви със завладяващ вкус на черни горски плодове, комбиниран с шоколад и пипери – съчетаваме това вино с Агнешки котлет върху морков, портокал и мащерка.
 5. 8 TH – Купажно червено вино от сортовете Каберне Совиньон и Мерло. Подбрани са осем най- качествени бъчви с интензивен аромат на зрели черни плодове – съчетаваме това вино с Телешки медальон с манатарки, печен чесън и розмарин.
 6. Росалза - Гроздов еликсир създаден от собствените ни лозя намиращи се в Розовата долина. Отлежава 5 години в български дъб в резултат на което цветът е кехлибарен – съчетаваме я с Шоколадов трюфел.


Петстепенна дегустация на ракия

 1. Ябълкова ракия - екологично чиста плодова ракия. Ябълките се берат в Троянския Балкан, с нежен плодов аромат, сочна на вкус с приятен финал – съчетава се с Камембер с ябълка.
 2. Мускатова ракия - дестилация на гроздето Мускат Отонел, характерен за масивите на Шато Копса. Притежава много нежен аромат на цветя и билки с плътен и мек вкус – съчетава се със сушен домат с моцарела.
 3. Розова долина - за направата на тази ракия са подбрани ароматните сортовете Мискет и Мускат Отонел . В резултат на 3-годишно отлежаване в български дъб има бледокехлибарен цвят и във вкуса се усеща букет от аромати, ванилия и карамел – съчетава се с овче сирене и печена чушка.
 4. Росалза - роздов еликсир, създаден от собствени лозя, намиращи се в Розовата долина. Отлежава 5 години в български дъб, в резултат на което цветът е кехлибарен – съчетава се с Бри със смокиня.
 5. Карловска Анасонлийка - произвежда се от бяло вино от ароматните сортове на Щато Копса, чрез двойна дестилация в медна дестилационна система, като при второто изваряване се добавя висококачествено анасоново семе. Фин аромат на анасон, лека мекота и запомнящ се финал – съчетава се с кисела краставичка и маринована пъстърва.


Услугата включва :

 • Дегустация в Шато Копса за двама.

Допълнителна информация:

 • Цената е за: Дегустация на лимитирани бели вина на Шато Копса или дегустация Магията на купажите . Ако желаете да изберете дегустация Магията на купажите е нужно да го направите от бутон "Допълнителни услуги".
 • Ако желаете да закупите някоя от другите дегустации, може да го направите от бутон "Допълнителни Услуги".
 • Всички дегустации се извършват след предварителна резервация.
 • Цената за дегустация е за двама души.
 • Дегустации се извършват минимум за двама човека. Дегустация на лимитирани червени вина на Шато Копса се извършва минимум за четири човека.
 • Всички дегустации без Шестстепенна гурме дегустация с лимитирани вина на Шато Копса и Четиристепенна гурме дегустация на избрани вина на Шато Копса се провеждат между 11:00 и 16:00ч. 
 • Сертификатът е валиден 12 месеца от датата на закупуване.

Разгледайте още наши предложения за Бягство от града

За всички останали въпроси, моля запознайте се със секцията с Често задавани въпроси , Общите условия на Makaroon.bg 

Или се свържете с нас на телефон: +359 899 940 820

Локация
РегионЦентрална България
Подходящо за
Подходящ заЗа Него и Нея, За Него, За Нея

Комплекс Мезон и Шато Копса

 

 

Две възможности за опаковка и доставка :

 • Електронен сертификат - изпратен по имейл, веднага след получаване на плащане.

Идеален вариант за подарък в последния момент !

 • Сертификат в подаръчен плик - изпратен до посечен адрес или офис на Еконт - безплатна доставка.

Завършен и оригинален подарък, доставен на следващия работен ден !

 • Начини на плащане: с дебитна/ кредитна карта, чрез Easypay, чрез Epay, по банков път, наложен платеж при доставка.

Отзиви

Напишете отзив

Моля влезете в профила или се регистрирайте, за да напишете отзив.

Локация и работно време

Комплекс Мезон и Шато Копса

 

 

Доставка и плащане

Две възможности за опаковка и доставка :

 • Електронен сертификат - изпратен по имейл, веднага след получаване на плащане.

Идеален вариант за подарък в последния момент !

 • Сертификат в подаръчен плик - изпратен до посечен адрес или офис на Еконт - безплатна доставка.

Завършен и оригинален подарък, доставен на следващия работен ден !

 • Начини на плащане: с дебитна/ кредитна карта, чрез Easypay, чрез Epay, по банков път, наложен платеж при доставка.