За ценители: Петстепенно меню за двама в сръбски ресторант Кафана Стефанович
Възможни варианти
За ценители: Петстепенно меню за двама в сръбски ресторант Кафана Стефанович
За ценители: Петстепенно меню за двама в сръбски ресторант Кафана Стефанович от Makaroon.bg
По скарата ще я познаем…
Точно така, говорим за обилната, разкошна и винаги пиперлива, с много люто и много месни угощения, нейно величество на народа, традиционната сръбска кухня.
Кулинарията на балканската ни съседка винаги е била свързвана асоциирана с пищна маса, отрупана с простички на вид, но убийствено вкусни деликатеси.
По уханието от добре загрятата скара и носещия се пушек с изкушаващ аромат на прясно месо лесно можем да стигнем и със затворени очи до най-близкия сръбски ресторант, за да се нагостим подобаващо.
Makaroon.bg обаче Ви кани в едно наистина специално място – място, в което ревностно се пази традицията на сръбската скара, стриктно се изпълняват стогодишни рецепти, предавани от поколение на поколение в рода на Майстор Миро…
Заповядайте на обилен обяд или си подарете охолна вечеря в емблематичния сръбски ресторант Кафана Стефанович.
Поканени на трапезата тук и бързо отрупани с месни шедьоври ще се почувствате като на истински празник, та дори да решите да се насладите на това петстепенно сръбско меню в забързания делник.
Гастрономите от Makaroon.bg горещо ви съветват да дойдете гладни, защото угощението ще е мащабно. Но не очаквайте безразборно ядене на корем.
В непретенциозна и типично по сръбски тържествена обстановка ще Ви сервират деликатно приготвени подбрани специалитети, събрани от Враня и Лесковац, та чак до Ниш и Нови Сад. А най-сладката и пивка изненада от Кафана Стефанович е специалната отлежала 6 години сливова ракия, за да Ви е не само сладко в устата, но и весело на душата, в комбинация с емблематичната сръбска кисела вода.
Богатото угощение на сръбското петстепенно меню в Кафана Стефанович включва:
Грандиозно плато салати:
• Свежа салата със селски месести доматки, поднесени с прясно биволско сирене
• Традиционни печени на бавен огън чушки, силно подправени и овкусени с лют чесън и копърче
• Най-п