„Живеят само влюбените, останалите просто съществуват.“

– Уилям Шекспир


Скъпи дами, търсите подарък за Свети Валентин?


Искате да зарадвате господина, който Ви прави така щастлива и е до вас в хубави и трудни моменти? Не търсете повече, вижте нашите предложения за подарък преживяване за деня на влюбените.

Празникът на любовта започва да се празнува още през 18 в. Традицията се изменяла с времето, като днес я свързваме с подаръци, рози, сърца и валентинки.

Кой е този Свети Валентин и знае ли каква печалба носи ежегодно на цветарските магазини? Информацията за него е оскъдна, непотвърдена и се причислява по-скоро към легендите. Празникът се чества от векове насам – още от Средновековието. Разбира се, в различни мащаби и параметри. Най-вероятната версия е, че Свети Валентин е светец-мъченик. По времето на император Клавдий Втори имало забрана войниците да се женят, защото се смятало, че войник, който не е сключил брак,  е по-силен в битка. Смята се, че Валентин е сключвал бракове тайно от императора и е правел младите двойки щастливи.

Макар да не е напълно ясно кой точно е Свети Валентин, ние сме сигурни, че би поискал комисионна, ако знаеше за фурора, който предизвиква всяка година на 14 февруари.


И така, разделяме нашите предложения за подаръци на две – за ексцентрици и за романтици.

Скъпи ексцентрици, вие сте различни, нетипични и смели. Явно мъжът до вас също е забележителен.

1. Какво обичат най-много мъжете (освен жените си)? Колите и шофирането. Ако половинката ви обича скоростите и адреналина, дрифт шофирането е напълно подходящо за него. Услугата се извършва на писта със специална настилка под ръководството на европейския рали шампион и висококвалифициран инструктор Васил Жеков. Той ще е до вас, докато скоростта ускорява пулса и разтуптява сърцето ви. Можете да изберете каква да бъде продължителността на изживяването – 40 минути или един час. Вие също сте добре дошли, все пак някой трябва да заснеме приключението!

2. Курс по оцеляване. Ако любимият Ви е започнал леко да се заседява пред телевизора, поотпуснал се е, искате да върнете пламъка в него или просто малко да го „стегнете“, препоръчваме да го пратите на тренировъчен лагер по оцеляване. Ще усвои знания и умения за престой в дивата природа от инструктор, който е работил лично със самия Беър Грилс. Момчил Цветанов е единственият източноевропеец със сертификат от WGA - Wilderness Guides Assosiation. Курсът подготвя за оцеляване в природата, ще научите как да построите подслон, как се пречиства вода, къде се открива храна, как се работи с карти и компас. Тези 24 часа ще бъдат колкото интересни и забавни, толкова и сурови и реални и определено са предизвикателство за всеки човек. Само дано след това мъжът ви не ви принуди да ходите в гората всеки уикенд. Вината няма да е наша.

3. Стрелба с пистолет, револвер и пушка – смятаме, че това умение никога не е излишно, а плюсът е, че е и доста забавно. Можете да изберете подаръчен ваучер за стрелба с различни видове оръжия и калибри – пистолет, револвер, пушка. Подходящо е за напълно начинаещи - за хора, които никога не са държали оръжие в ръце. Дами, вие също можете да се присъедините към стрелбата, стига да имате желание. Внесете доза екшън в ежедневието. Само не се целете по половинката!



Ако все пак решите да се придържате към класиката, следващите предложения са за вас, романтици.

1. „Във виното е истината“ - дегустация или екскурзия до Мелник

Все пак 14 февруари е и български празник – Трифон Зарезан - денят на виното. Какво по-класическо и романтично от червено вино в меката на виното у нас – Мелник. Нощувка и дегустация, с включен вход за музея на виното, където ще научите интересни нови факти за винопроизводството в България, а ние ще се постараем празникът Ви да остане незабравим. Ще кажете, че мъжете не пият вино и подаръкът подхожда повече за дами. Прави сте. Ясно е, че господата предпочитат най-вече уиски и бира. Но нима ако дамата е щастлива, господинът също няма да е доволен?

2. Хапнете вкусно - луксозна вечеря в ресторантите на шеф Манчев, шеф Токев и шеф Лео Бианки. Тези прекрасни кулинари и любими лица от телевизионни предавания ще ви накарат да се потопите приятна атмосфера и да се насладите на страхотна храна без компромиси. Менюто е изготвено специално от всеки в неговия собствен ресторант. Уютът, който ще изпитате, е гарантиран, а вкусовете дълго ще останат в съзнанието ви. Основното ястие в ресторанта на шеф Манчев е телешки стек блек ангъс - поднесено с ризото Порчини - манатарка, конфитирани плодове, поширани аспержи, полят със сос Жу от Порто с розмарин. При шеф Токев можете да избирате между месно и вегетарианско меню, а шеф Лео Бианки ще ви пренесе в Италия. Доброто настроение е гарантирано!

3. Подарете му релаксация - масажът е сред класическите подаръци за всеки повод и със сигурност няма да сбъркате с него. Предлагаме Ви нашия ритуал за силни мъже, който включва инфрачервена сауна, стронг масаж и релаксираща халотерапия. Макар да не си го признава, силният пол също има нужда от отпускане. Предлагаме ви да не му казвате предварително какво точно го очаква, за да бъде изненадата още по-приятна. В случай че СПА звучи твърде съблазнително и за вас, може да се включите в преживяването и да изберете кралска СПА неделя за двама. Тя включва инфрачервена сауна и арома или детокс вана по избор, пилинг на цяло тяло с ексфолиант папая, обновяваща оризова маска на цяло тяло, традиционен тайландски масаж с масла, релаксираща халотерапия в солна стая.


14 февруари е моментът, в който да затвърдите любовта си към половинката. Създайте емоция, която ще помни до следващия Свети Валентин.

На сайта ни можете да откриете още десетки щури и не толкова щури подаръчни ваучери за Вашата половинка за празника на влюбените и виното. Подарете приключение, дайте воля на въображението си и не забравяйте да казвате „обичам те“!