- Тай салата със зеленчуци и стъклено фиде
- Супа със скариди и кокосово мляко
- Топла салата от телешко и манго
- Патешко тай къри
- Ароматен печен ананас със сос от маракуя
Лесна Испанска Кухня
Дата: 13.02.2021, 18:00 - 21:00ч
Лектор: шеф Ивелина Иванова
Експлозия от средиземноморски аромати и цветове, едновременно богата, но с и с чисти вкусове, испанската кухня е любима на много хора от целия свят.
Ако искате да усетите част от испанския дух и страст, заповядайте на курса Лесна испанска кухня.
Ще приготвим и опитаме всички ястия с чаша хубаво испанско вино.
Заедно ще приготвим:
- Салата от морски дарове салпикон де марискос
- Испанска супа от риба
- Испански хляб със сирене манчего и риган
- Пълнени домати с тиквички и кус-кус
- Хрупкави тапас-крокети с хамон, манчего и сос але оли
- Паеля с артишок, зелен фасул, миди и скариди
- Крема каталана
Здравословни торти и сладкиши без захар
Дата: 25.02.2021, 14:00 - 18:00ч
Лектор: шеф Ивелина Иванова
Здравословните торти и сладкиши могат да бъдат както много вкусни, така и чудно красиви. Натуралните съставки и подходящата технология ще ги правят много полезни за тялото, а прекрасния вкус ще достави удоволствие и на душата. Заповядайте заедно да приготвим 4 бързи сладкиша без грам захари бяло брашно.
Заедно ще приготвим:
- морковена торта с портокали и ананас
- сладкиш със сини сливи и слънчоглед с кокосов плодов крем
- брауни с червено цвекло и малини
- торта с чия, ягоди и кисело мляко
Домашна прясна паста
Дата: 12.03.2021, 14:00 - 18:00ч
Лектор: шеф Ивелина Иванова
Приготвянето на прясна паста е религия в Италия. Ако искате да се посветите в тайнството на приготвянето й, заповядайте при нас.
На курса ще поговорим за различните видове паста и сосове и как се съчетават.
Ще направим най-лесното и вкусно тесто, от него ще оформим 3 вида прясна паста. Ще омесим оранжево тесто с тиква и черно с мастило от сепия, от които ще приготвим най-красивите цветни равиоли.
Заедно ще приготвим:
- Основно тесто за прясна паста
- Оранжево и черно тесто за паста
- Цветни равиоли с пълнеж от рикота и пармиджано в нежен сос с аромат на салвия
- Фарфале примавера
- Талятеле боскайола
Скандинавска кухня
Дата: 16.03.2021, 18:00 - 21:00ч
Лектор: шеф Ивелина Иванова
Една стара шведска поговорка казва „Да готвиш, означава да разказваш истории.“ А най-вкусните истории идват от север – крехки карелски пирожки с маслен сос, сгряваща кремсупа от карфиол и невероятното “Изкушение на Йонсон“ от Швеция, стек от елен със сос от боровинки, датска салата с пушена сьомга и водка и ягодов пай със сметана от култовия детски роман „Емил от Льонеберя“.
Ако искате и вие да станете част от тази зимна апетитна приказка, заповядайте заедно да сготвим и да опитаме всички тези северни вкусотии, разбира се, в компанията на ароматен шведски глог и много хубаво вино.
Заедно ще приготвим:
- крехки карелски пирожки с маслен сос
- сгряваща кремсупа от карфиол
- „Изкушение на Йонсон“ от Швеция
- стек от елен със сос от боровинки
- датска салата с пушена сьомга и водкягодов пай със сметана
Руска кухня
Дата: 17.03.2021, 18:00 - 21:00ч
Лектор: шеф Ивелина Иванова и Альона Стойчева
С носталгия или любопитство, кухнята на бившите съветски републики винаги е будила интерес и спомени в различните поколения.
Ако искате да поготвим и опитаме заедно едни от най-емблематичните ястия на Русия, Беларус и Украйна, заповядайте зна Курса с Альона Стойчева.
Заедно ще приготвим:
- Украински борш с телешко месо
- Растегаи (малки хлебчета с пълнеж от гъби)
- Сельодка под шуба (легендарната салата с домашно маринована сельодка, картофи, моркови, яйца и цвекло)
- Картофени зрази (картофени кюфтенца с пълнеж)
- Блини с червен хайвер и сметана
- Торта „Птиче мляко“
Персийска кухня
Дата: 23.03.2021 / 15.06.2021, 18:00 - 21:00ч
Лектор: шеф Ивелина Иванова
Една от най-вкусните кухни на Близкия Изток е безспорно персийската. Безброй са приказно вкусните съчетания от натурални продукти и подправки, майсторски съчетани в невероятни ястия с аромат на шафран, сушен лайм и канела.
Ако искате да станете част от това източно вкусно тайнство, заповядайте заедно да приготвим едно пищно персийско меню.
Заедно ще приготвим:
- Causa – мини тортички от различни сортове картофи с пълнеж от авокадо и пилешко филе на пара или риба тон
- Ceviche – сурово маринована риба
- Pato Sampa – ароматно патешко с пюре от батати и гарнитура от киноа
- Picarones – перуански гeвречета с тиква и сладки картофи в ароматен сос
Сладкиши от едно време
Дата: 18.06.2021, 13:00 - 18:00ч
Лектор: шеф Ивелина Иванова
Ако ви мъчи сладка носталгия и ви се иска отново да си припомните вкуса на сладкишите от 20 век, заповядайте заедно да приготвим и опитаме няколко популярни сладки изкушения в оригинален и в леко осъвременен вид.
- Крем Дипломат с ягоди
- Меденки с шоколад
- Торта Добош
- Кифлички с шипков мармалад
Китайска кухня
Дата: 23.06.2021, 18:00 - 21:00ч
Лектор: шеф Ивелина Иванова
Китайската кухня е многолика и разнообразна като самата държава. На този курс ще приготвим част от най-любимите рецепти на всички, познати от китайските ресторанти, така и няколко автентични ястия. Заповядайте заедно да се насадим на източните вкусове.
- ориз със зеленчуци по китайски
- пролетни рулца със скариди със сладко-кисел сос
- пържен сладолед по китайски
- салата с оризови спагети и зеленчуци
- китайски палачинки със зелен лук
- свинско му шу