Въздушна разходка за двама или трима над Седемте Рилски Езера

-15%

*Електронен сертификат - изпратен по имейл, готов за принтиране

 

*Сертификат в подаръчен плик - доставка (не е вкл. в цената) с куриер на посочен адрес

 

*Оформи за подарък - оставете послание на сертификата

Марка: Sofia Air Tours
Модел: AIR000001
Наличност: Наличен
650.00BGN 550.00BGN

Избери опция


* Изберете опаковка:

Оформи за подарък

Сертификатът да е подарък за:

Остави послание тук:

Бр: Купи

Въздушна разходка за двама или трима над Седемте Рилски Езера

Полет за двама над Седемте Рилски езера със самолет Cessna - продължителност 60 минути

Изживейте емоцията, наречена Седемте рилски езера

Най-добрата инвестиция са спомените, а защо да не си предоставите такива с полет над приказните Рилски езера? Разположени в планината Рила, известни със своите живописни природни дадености и пъстроцветен ландшафт, те не трябва да правят изключение от дестинациите за посещение. Сравнявани с места като Алпите, побират в пределите си годишно хиляди готови да изживеят нови емоции туристи. Познати на хората от миналото до ден
днешен, там са намирали утеха, дом и скривалище безброй четници, известни воини и самодиви.

Защо да изберем Рилските езера?

Рилските езера са съвкупност от седем малки езера, като всяко носи име, свързано с неговата най-характерна особеност. За любителите на нестандартните преживявания, каквото е полетът за двама, езеро „Сълзата”, което е най-високо разположено от седемте, разкрива уникална и неповторима гледка. Това е така благодарение на чистите води, които позволяват видимост в дълбочина. Следващото по височина езеро носи името „Окото”, защото формата му наподобява овал. Най-стръмното от всичките седем е „ Бъбрекът”. Езерото, известно като „Трилистникът”, получава името си от неправилната форма и ниските брегове, които притежава. Най-голямо по площ е езерото „Близнакът”. Известно с плитките си води е „Рибното езеро”. Най-ниското от езерата в обсега е „Долното езеро”. Това е крайната точка, при която се събират водите, изтичащи от другите езера, за да образуват река Джерман. Те са разположени едно над друго и са свързани с потоци, които образуват малки водопади и каскади. Различни със своята индивидуалност и колорит, те ще ви пренесат в паралелна реалност. Рилските езера могат да задоволят всякакви потребности – от тези на планинарите до тези на деца и техните семейства. По време на летателния процес пред вас ще се открият неописуеми гледки, спиращи времето и дъха. Ще ви завладее обаянието на планината Рила и нейните непокътнати от човешка ръка кътчета.

Свенливо закътани, по посока на езеро „Сълзата”, ще се „срещнете” с огромна скала, наподобяваща фигурата на мъж и жена. Съществува легенда, която гласи, че именно двамата влюбени са обитавали пределите на Рилските езера. Боговете завидели на безграничната им любов и всеотдайност един към друг и отнели любовта им, като погубили мъжа. Нещастието и мъката на любимата били толкова големи, че сълзите ѝ не спирали, стичайки се в долините.
Леели се в доловете, докато образували езера, открояващи се с бистротата и изумителната си чистота.
Познати на хората от миналото до ден днешен, там са намирали утеха, дом и скривалище безброй четници, известни воини и самодиви. Природната картина е допълнена от богатата флора и фауна на езерата, която може да наблюдавате от птичи поглед с полета за двама или трима.

Благодарение на даденостите си, там се изпълняват редица обичаи, свързани с голям български празник, какъвто е Еньовден. Той се празнува винаги на 24 юни и е наречен празник на билкарите. Легендата гласи, че рано сутринта, преди изгрев слънце, всеки, който желае, трябва да набере своите седемдесет и седем билки и половина, защото, както се твърди, седемдесет и седем са познатите болести, а половината е за тази, която е непозната. След като са откъснати билките е нужно да се потопят във вода и да се оплете венец за здраве и късмет през цялата година. През него минават млади девойки и малки деца. Поради тази причина ще видите на празника редица от хора, намиращи своите билки там. Има поверие, което гласи, че на Еньовден заровените съкровища светят в син цвят. Ако сте любители на приключенията, може да намерите точно своето съкровище, някъде скрито край езерата. Разбира се, преходите не трябва да излизат извън пределите на утвърдените пътеки и трасета. Те са защитена местност, в която са поставени редица законови разпореждания за забрана на къпане във водите на езерата, палене на огньове и опъване на палатки, което допринася за съхранението
на природните дадености от Древността до настоящето.

След като изживеете магията „полет над Рилските езера“, ще пожелаете да се връщате отново и отново.

Позволете си да се докоснете до девствените планински местности на Рила и да оставите траен отпечатък в съзнанието си с полета за двама или трима.

Няма мнения за този продукт.

Оценете

Вашето име:


Вашето мнение:

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода от картинката: