Планински преход с професионален водач

*Електронен сертификат - изпратен по имейл, готов за принтиране

 

*Сертификат в подаръчен плик - доставка (не е вкл. в цената) с куриер на посочен адрес

 

*Оформи за подарък - оставете послание на сертификата

Марка: Planinaria
Модел: Planinaria01
Наличност: Наличен
70.00BGN

Избери опция


* Изберете опаковка:

Оформи за подарък

Сертификатът да е подарък за:

Остави послание тук:

Бр: Купи

Планински преход с професионален водач

Обичате ли планината ? Искате ли да я опознаете от един различен ъгъл ?

Предлагаме ви приключение в планината - планински преход с професионален водач.

Водачът е не кой да е, а Момчил Цветанов - работил с екипите на Беър Грилс, "Двойно оцеляване" и "Acess all area".

Той е единственият човек от цяла Източна Европа сертифициран от WGA - Wilderness Guides Assosiation и определено има какво да разкаже и покаже.

Момчил има над 15 годишен опит като професионален планински водач и над 650 групи. Изкачил е всяка от 39-те български планини, има над 35 изкачвания на Олимп, многобройни изкачвания на други планини на Балканите, Юлийските Алпи, Атлласките планини и много други.

Консултант е на редица телевизионни шоу програми като "Running wild with Bear Grylls" на NBC и "Двойно оцеляване" на Discovery Channel.

Подарете си незабравимо преживяване, излезте от комфортната си зона и се пригответе за истинско приключение !

Изберете подходящия преход според собствените Ви възможности и се впуснете в приключението ! Сертификатът е валиден за всички изкачвания, а датите за сезон 2020 предстоят да бъдат обявени.

Връх Тетевенска баба

30.11.2019

Зимно изкачване на един от респектиращите исполини на старопланинското било! Високият 2070.3 метра връх привлича вниманието на всеки, който го зърне! Труден физически маршрут с изкачване от самото подножие на Балкана с около 1100 метра положителна и отрицателна денивелация.

Връх Мургаш

24.11.2019

Изкачване на емблематичният връх Мургаш (1687 м). Разположен в едноименния дял на Западна Стара планина, той е една от емблемите на планинския туризъм у нас. Ще направим близо 25 километров маршрут, при който ще изкачим и ще слезнем от върха по различни от стандартните маршрути. Можете да сте сигурни, че изкачването на Мургаш предлага винаги планински емоции и красиви гледки!

Върховете на Ибърския дял

Изкачване на най-високите върхове в Ибърския дял на Рила, направено по уникален начин! Една екскурзия с изкачване на първенецът на този дял връх Ибър (2666 м), емблематичния връх Белмекен (2626 м) и съседните – Сиври чал, Каменити чал и Равни чал. Пренощуване на едно от най-красивите места в този дял! Изкачване на рядко посещавания връх Соколовец и страхотната му панорамна площадка. За финал, минерален басейн и вкусни гозби в курорта Костенец.

По билото на Етрополска планина

Етрополска планина е дял на Западна Стара планина, разположен между прохода Арабаконак и седловината Кашана. Мощното и било се издига над 1700 метра, като най-високите върхове са Мара Гидия (1789.8 м), Баба (1787.2 м) и няколкото възвишения на Етрополските зъбери. последните контрастират рязко на меките форми на билото, но независимо къде се намираме по него, панорамите са гаранирани!

Връх Батия и водопади Казаните

Предлагаме ви средногорски маршрут, съчетаващ изкачването на обзорния връх Братия (1518.5 м) и посещение на красивата местност "Казаните", където по течението на Беререй дере са оформени няколко малки, но много красиви водопади. Традиционно, в духа на "Планинария", ще напуснем удобните пътеки, за да ви покажем цялата красота на това място!

Люлин

5-6 часов преход по билото на Люлин планина! Изкачване на най-високите върхове – Дупевица (1256 м), Добренова скала (1230 м) и Райловско градище (1199 м). Останала в сянката на своята популярна „сестра“ Витоша, Люлин планина предлага изключително красиви панорами към софийския „Везувий“ и околните по-малки планини. Маршрутът цели да ни запознае както с популярните места, така и с тези, които са останали встрани от туристическите пътеки.

Водопад Бигора

Бигорът е вид карстова скала, която е много шуплеста, лека и същевременно здрава. Именно затова в древността е била безценен материал за изграждане стени, правейки отлична термоизолация. Скалата се получава от отлагането на разтворен в течаща вода калциев карбонат. Природата обаче изгражда от тази скала не постройки, а изумително красиви места, като водопада, който ще посетим. Под водните струи се издигат покрити със зелени мъхове бигорни образувания, които формират своеобразен "водопаден" замък с кули!

Както добре знаете, в екскурзиите на "Планинария" винаги има елемент на познание. Защото най-добре разбираме природата и я ценим, когато я опознаем. В тази екскурзия ще се запознаете подробно с целия процес, защото в района на водопада има още много интересни неща, свързани с неговото образуване. Всички наши водачи задължително трябва да са завършили курс по спелеология (наука за изучаване на пещерите), така, че участниците ще имат възможност да се запознаят с още много интересни факти, свързани с този водопад, неговото образуване и пещерите в района.

В допълнение ще може да се насладите на грабващите панорами от малко популярния скалист връх Попа.

Водопадите на Врачански Балкан

Време е за водопади! А едни от най-красивите водопади у нас се намират във Врачаския Балкан! Ще ви отведем до един от най-високите водопади у нас – Врачанска Скакля. Често той е пренебрегван заради периодичното си протичане, но то се дължи на карстовия характер на планината, а не на маловодие. Маршрутът ни е съобразен с това и ще можем да се насладим на красотата му. Преходът по билото на планината ще ни отведе до връх Марков камък от който се разкрива една от най-невероятните гледки към скалния масив Вратцата и до един срамежливо скрит в нейните гънки водопад. И нека така, годината нататък ни върви на гледки и по вода... :)

По билото на Софийска планина

Каним ви на една лека, ранно-пролетна разходка по надипленото било на Софийска планина! Това е един от дяловете на Западна Стара планина, който е разположен западно от популярния връх Мургаш, прехвърляйки Искърския пролом и достигайки чак до варовиковите скали на Беледие хан. Характерни за билото на дела са множеството куполообразни, тревисто-гористи върхове, от които се разкриват обширни панорами към огромната Софийска котловина, Витоша, Рила и дяловете на Ихтиманска Средна гора. Тези върхове са изнесени ту от едната, ту от другата страна от билната линия, и така билото сякаш постоянно лъкатуши.

Преходът ни ще започне от разположеният в самото му начало първенец връх Готен (1294.3 м) и ще продължи на запад през поредицата от симпатични връхчета! Изкачването им е лесно, а когато решим - може да ги подсече по удобни планински пътеки. Преходът няма крайна цел - поемаме по билото и докъдето стигнем. В момента в който решим, водачът ще свали групата в най- близкото селце.

Зимно изкачване, връх Свищиплаз

Свищиплаз е висок 1888 метра и се издига на старопланинското било в западната част на Тетевенско- Златишкия дял. Някои шеговито го наричат "върха с многото имена", заради вариациите на името. На картите е отбелязан като "Свищи плаз", но името на съседната хижа е слято - "Свищиплаз".

Подобни сливания на частите на някои имена са типично за топономията в България. Пример са популярните "чалове" в Рила планина. Думата "чал" е дадена от юруците и означава "пасищен връх" - достъпен за стадата и тревист. В Рила можем да срещнем "Юрушки чал", но същевременно "Мусличал", "Ортачал" и др. Местните хора, казват "свещи плаз", "свещи плас"и т.н.

Най-популярната теория за произхода на името на Свищиплаз идва от стръмните улеи от запад, по които се свличат (свищи - свисти) лавини. Частицата "плаз" е популярна в топонимията чрез думата "плазове" - подобни на ски дъски, които са подлагали под каруците през тежки зими.

Изкачването на върха и слизането ще станат поразлични маршрути, за да можем да видим различните лица на върха! При хубаво време ще се насладим на панорамите към върволицата върхове, наредени на старопланинското било, меките гънки на Средногорието и ридовете на Предбалкана! Погледът ни ще стигне чак до Рила планина и връх Ком!

Витоша, връх Сива Грамада

Най-южно разположеният двехилядник на Витоша е висок 2003 метра и разкрива гледки към цяла Рила планина. Върхът се издига над началните притоци на река Палакария, към които спуса стръмни склонове. Изкачването е по безопасен в лавинно отношение маршрут, далеч от оживените туристически пътеки, който дава възможност да се запознаем с непопулярните части на планината.

Манастирище и Тенкио Рид

Плана определено е планина, различаваща се от околните. Платовидните и била през зимата носят мъгли и снежни вихри, през лятото горещини, а през дъждовната есен калните пътища едва ли са радост за туриста. И все пак, в нея има много очарование.

Използвайки късия период в годината, когато преходите по билата са приятни, ще се опитаме да ви представим различните лица на Плана. Ще изкачим първенеца връх Манастирище (1337 м), ще прекосим платата и ще се гмурнем в безкрайните гори по атрактивен тесен рид, наречен подходящо от местните шопи „Тенкио рид“ (тънкия рид). Маршрутът ни завършва в емблематичния за поколения планинари ресторант „Златна рибка“ с рибена чорба и други вкусни гозби!

Земенски пролом

Ще се потопим в магията на едно от най- красивите места в България - Земенския пролом. Ще преминем пеш почти цялата му дължина! Над нас ще се издигат причудливи скални кули и замъци, отвесни скали с тъмнеещи отвори на ниши и пещери, в които са се укривали отшелници. Ще посетим руините на впечатляващата в миналото и почти мистична крепост Землънград!, а за финал ще се насладим на Полскоскакавишки водопад.

Земенска планина

Ако се спуснем от високите части на Земенска планина, сякаш преминаваме през няколко различни планини. В началото са обзорните платовидни била, където е разположен първенецът връх Тичак (1295 м) – един от трите първенци на българските планини, достъпът до чиято връхна точка е забранен. Надолу склоновете стават стръмни, а от оформените стъпала над тях се разкриват грабващи окото панорами! Десертът е накрая- ще се спуснем между надвесени над Земенския пролом скални кули, за да влезем в скална ниша, обитавана според легендите от монах- отшелник.

Какво получавате ?

 • Планински преход за един човек
 • Необходимото оборудване
 • Квалифициран инструктор (водач)

 

Детайли :

 

 • Услугата е зависима от метеорологичните условия.
 • Необходима е предварителна резервация и избор на преход.
 • Датите за преходите са предварително определени.
 • Курсовете се провеждат в група и местата са лимитирани.
 • Участниците подписват предварителен договор с организаторите на курса.
 • Необходима лична екипировка : обувки и дрехи, подходящи за пребиваване и преходи в екстремни планински условия (дъжд, сняг, вятър, студ, влага, горещина и др. под.), като в това число: чифт топли и водонепромокаеми ръкавици, две шапки (за студено и за по-малко студено време), термо-бельо – горнище и долнище, два чифта топли чорапи, раница с обем минимум 40 литра
 • Сертификатът е валиден шест месеца от датата на закупуване

 

За всички останали въпроси, моля запознайте се със секцията с Често задавани въпроси , Общите условия на Makaroon.bg 

Или се свържете с нас на телефон: +359 899 940 820

Two types of delivery:

 • Electronic certificate - sent via e-mail, immediately after receiving the payment !

The perfect solution for last minute gifts !

 

 • Certificate in a gift envelope - sent via courrier to your address or pick up from Ekont or Speedy office.

Original and finalized gift, delivered to you on the next working day, after receiving the payment !

 

 • Payment methods: with debit/credit card, via Easypay, via Epay, via bank transfer
Няма мнения за този продукт.

Оценете

Вашето име:


Вашето мнение:

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода от картинката: