Въпросът за подарък за рожден ден или друг празник за мъжете често е истинско мъчение. Мъжкото въображение е по-различно от женското, а мозъкът на мъжете е устроен много по-практично. Често мъжете се ограничават в банални избори – парфюм и цветя – защото се притесняват да не разочароват половинката си, ако ѝ подарят нещо, което няма да ѝ става или няма да ѝ хареса.

През последните години много популярни станаха подаръчните ваучери, особено сред жените. Този вариант за подарък за жена може да се окаже печеливш, тъй като жената сама може да си избере това, което ѝ харесва.

Не е прилично да се подаряват пари на жена, това може да Ви изиграе лоша шега. Защото може да излезе така, че сякаш изобщо не сте си направили труда да се замислите върху въпроса какво да подарите на Вашата любима. Но се оказва доста лесен вариант да изберете подарък преживяване за жена, достатъчно е само да знаете поне горе-долу от какво се интересува, какви са интересите ѝ.

Предимства и недостатъци на подаръка преживяване за жени

Ако не знаете какъв подарък за жена да изберете, подарете ѝ емоции – те са незабравими. Един такъв подарък би впечатлил всяка жена!

Най-добре ще е да ѝ подарите ваучер със свободен избор на услуга, така със сигурност ще попаднете точно в целта, защото тя сама ще реши какво да избере за себе си.

Подаръчен ваучер за рожден ден, 8-ми март, 14-ти февруари, годиншнина от сватбата, юбилей.

Предимствата на подаръците преживяване за жена са много:

  • Универсалност. Буквално във всяка сфера можете да откриете подарък преживяване. Дори и за жените, които си имат всичко.
  • Приятна изненада. Можете да изненадате половинката си, като едновременно с това ѝ предоставите възможност да избере сама.
  • Спомен. Да, пръстени и рокли жените ще носят дълго време, но преживяванията и емоциите се помнят най-много.
  • Голям избор. В днешно време можете да закупите ваучер буквално за всякакви видове услуги: уроци по готварство, масаж, скок с парашут, фотосесия. Избор има за всеки вкус и за всеки джоб.

Сред недостатъците можем да отбележим само един, затова пък немалък – ако сгрешите, последиците могат да са много по-сериозни, отколкото при поднасянето на по-обикновен подарък.

5 важни критерия за избор на подарък за жена

Можете да попаднете в неловка ситуация, ако поднесете на една жена неподходящ подарък. За да не се случи това, вижте 5-те критерия, по които да изберете подарък за жена.

1. Желанията и мечтите ѝ

Задължително трябва да се водите от желанията и мечтите на една жена. Не трябва да подарявате например абонаментна карта за фитнес, ако тя не харесва спорта и не иска да спортува. По-добре ще е да ѝ подарите билет за изложба, която отдавна иска да посети.

Добре ще е, ако сте наясно какво иска, трябва само да превърнете мечтата ѝ в реалност.

2. Възрастта ѝ

Една жена на над 50 години може да не бъде толкова очарована от нещата, които очароват една жена на 30 например. А една млада дама на 18 няма да разбере подаръка, който е по-подходящ за по-възрастните дами. За всяка възраст си има подходящи подаръци за жени, трябва да го имате предвид.

3. Поводът

Рожден ден, 8-ми март, паметна дата, а може и пренасяне в друго населено място? Добре е подаръкът да е „по темата“. За Деня на влюбените например е най-добре да направите романтична и мила изненада, а полезните и практични неща да оставите за рождения ѝ ден.

4. Интересите и хобитата ѝ

Да подарите на една жена нещо, свързано с хобито ѝ, е чудесна идея. А ако няма някакви конкретни интереси, помислете, какво обича да прави? Обича да прави сладкиши през почивните дни, да слуша аудио книги по път за работа или вече за осми път тази година е изгледала всички епизоди на „Междузвездни войни“? Подарете ѝ нещо спрямо нейните лични интереси.

5. Професията ѝ, сферата ѝ на дейност

Подарете ѝ нещо, което ще ѝ е полезно за работата. Ако стои дълго време на компютъра, подарете ѝ ортопедична възглавница за стол или абонамент за тренировки за заздравяване на гърба. Излиза често в командировки? Тогава  добър избор ще е удобна пътна чанта или стилен термос. Графикът ѝ е натоварен и е под голям стрес? Може да се зарадва на един масаж или СПА процедури.

Най-добрият вариант за подарък за жена

Когато се чудите какво можете да подарите на една жена, задължително трябва да се съобразите с вкуса ѝ, не се ориентирайте по своите лични предпочитания. Най-универсалните подаръци за жени са:

  • Ваучер за салон за красота, СПА салон;
  • Конна езда;
  • Уроци спрямо интересите на жената – рисуване, грънчарство, създаване на бижута, готварство;
  • Масаж;
  • Вечеря в любимия ресторант на жената или изискана вечеря в скъп ресторант;
  • Билет за концерт на любимата и група или изпълнител, за интересна театрална пиеса.


Помнете, че всеки опит да вкарате промяна във външния вид на една жена може да се разбере от жената като опит да ѝ посочите недостатъците във външността ѝ. Затова задължително имайте предвид този факт, избирайте ѝ процедури и салони, които със сигурност ще ѝ харесат.

Варианти за подаръчни ваучери за жена

Подаръчните ваучери за една или друга услуга могат да бъдат както най-печелившият вариант, така и пълен провал, ако не са взети под внимание характерните черти на жената, вкусовете ѝ, личните и желания. Урок по грижа за кожата на лицето ще е перфектен подарък за жените, които са намекнали, че искат да идат на такъв с поведението си, и ще е обидно за дами, които смятат, че са природно красиви, и са противници на козметичните процедури.

Най-популярни подаръци преживявания са ваучерите за масаж и за СПА процедури.

Подаръчен ваучер за жена за СПА процедура

Разбира се, рисковано е да подарявате такъв подарък на жена, която смята тези процедури за безполезни и за загуба на време и пари. Но можете да се възползвате от шанса да я убедите в обратното, в края на краищата, едва ли има човек, който ще откаже отпускаща процедура или процедура за лице, сауна, басейн. Каквото и да е отношението на жената към СПА процедурите, няма да ги откаже, ако са поднесени като подарък.

Подаръчен ваучер за жена за масаж

Подаръчен ваучер за жена - СПА процедура или масаж.

Същото се отнася и до масажните процедури. Има известен риск, ако говорим за антицелулитния масаж, тъй като може да бъде възприет като опит да покажете недостатъците ѝ. Но един релаксиращ, общоукрепващ, тайландски масаж, масаж на лицето са перфектният вариант за подарък преживяване за жена, независимо от възрастта ѝ.

Ваучер за фризьор за жена

Изходете от гледната точка на жените. Ако жената е с дълга коса до кръста и не я боядисва, този подарък може да бъде възприет погрешно. Ако посещава често фризьорски салон, посещението на добър коафьор, и то безплатно, със сигурност ще я впечатли. Още повече, че съвременните процедури за боядисване на косата не са много евтини.

Подаръчен ваучер за маникюр

Това е още един вариант, който се харесва на всички, или поне на почти всички жени. Дори и жената да е привърженик на естествената красота, няма да откаже един хубав маникюр. Всеки, който полага грижи за себе си, се грижи и за ноктите и ръцете си.

Ваучер за полет

Може да е скачане с парашут, полет с парапланер, издигане с балон, урок по управление на самолет – няма значение кое ще е. Ако жената, на която искате да поднесете такъв тип подарък, обича екстремните преживявания, със сигурност ще бъде впечатлена и ще запомни този жест завинаги. Но ако не сте сигурни, не рискувайте.

Романтична вечеря

Перфектен подарък за жена за Деня на влюбените - романтична вечеря и разходка с яхта.

Това, на пръв поглед банално преживяване, може да бъде перфектният подарък, ако се съобразите с вкуса на жената и ѝ подарите ваучер за вечеря в модерен ресторант с кухня, която тя харесва – вечеря на приглушена светлина или пък вечеря в панорамен ресторант.

Ваучер за разходка с яхта или лодка за жена

Не е подходящ подарък за жени, които се страхуват от вода. В друга ситуация разходката с яхта или лодка може да се превърне в страхотно приключение за жената, на която искате да направите подарък. Може да го съчетаете с вечеря на яхтата или на брега.

Музика

Тук вариантите са изключително много – билети за концерт на любим изпълнител, музикален спектакъл, можете да викнете оркестър, който да свири само за Вашата дама. Можете да изберете посещение на джаз клуб или да ѝ поднесете подаръчен ваучер за урок по китара, ако сте сигурни, че ще ѝ хареса.

Животни

Подарък за жена - ваучер за конна езда и разходка.

Разбира се, не всяка жена обича животните, но жените, които ги обичат, със сигурност ще оценят високо една разходка с кон или пък плуване с делфини.

Подаръчен ваучер за жена за фотосесия

Един от универсалните подаръци, който се харесва на почти всяка жена, дори и да е такава, която не обича да се снима много-много. Изберете много добър фотограф, при който „всичко е включено“ – стилист, облекло. Можете да изберете и романтична фотосесия, а ако е бременна, може да се зарадва на фотосесия за бременни.

Как да подарите подаръчен ваучер на жена?

Рожденият ден е прекрасен повод не само да подарите нещо на скъпа за Вас жена, но и да го направите по красив, оригинален и ефектен начин. Въпросът „как да поднесете подаръка“ е не по-малко важен от въпроса „какво да подарите на жена“.

Ако сте избрали подаръчен ваучер, а не пръстен с диамант, сигурно Ви се иска да го поднесете по по-специален начин.

Поръчайте цветя с доставка до адреса ѝ и в букета сложете ваучера, поставен в красив подаръчен плик.  Още по-приятно би ѝ било да получи подаръка си в разгара на работния ден, пред очите на всичките ѝ колеги.

Друг добър вариант за поднасяне на подарък на жена, който е не по-малко приятен, е да ѝ го поднесете по време на вечеря в ресторант или в уюта на дома. Можете да помолите сервитьора за съдействие, за да се бъде наистина изненада.

Успех!