“Тя беше силна, не защото й липсваше страх, а понеже не спря, въпреки страха си.“ – Atticus

Древногръцката поетеса Сафо, египетската владетелка Клеопатра, вдъхновителката на Френската революция Жана д‘Арк, първата жена, получила Нобелова награда за физика Мария Кюри, са сред най-влиятелните жени в историята на човечеството. Тяхното дело не само е променило хода на събитията, но е поставило множество въпроси за мястото на жената под Слънцето и е разклатило установените в обществото норми.

8-и март е известен като Международен ден на жената или Деня на майката. В този ден честваме силата и смелостта на жените да заявят себе си като пълноправни и равнопоставени на мъжете. Всичко започва в средата на 19 в. в Ню Йорк, където жените работнички протестират срещу лошите условия на труд и ниското заплащане в шивашките предприятия, в които работели. Следват още протести, като през 1908 г. отново в Ню Йорк те поискали и право да гласуват. Движението започва да се случва паралелно и на Стария континент – в Австрия, Дания, Германия и Швейцария. У нас също не липсват смели дами, които не възприемат себе си единствено като грижовни майки и съпруги, а застават редом с мъжете в битки и стават войводи. През 1901 г. българките получават правото да следват във висше учебно заведение. Сформират се женски организации, започват да се издават вестници.

С времето празникът търпи трансформации и губи политическата си окраска. Днес 8-и март е ден, в който честваме жената, заявяваме уважението си и показваме искрена обич към всички жени.

Според социалната психология всеки член на обществото става част от него, като се причислява към различни социални групи – семейство, професионална сфера, приятелски кръг. Като част от дадената социална група, той се държи в съответствие с ролята си в нея. В семейната среда – баща, син, майка; в работната среда – служител, управител, колега и др. Статутът, който заемаме, предполага определени норми на поведение. Един човек едновременно притежава няколко социални роли – на баща, син, служител и други. Спрямо тези роли ние съзнателно и несъзнателно придобиваме качества и обслужваме архетипи, създадени и формирани от социума.

Зарадвайте важните дами край вас, като им подарите незабравимо преживяване!

Сигурни сме, че жестът ви ще остане оценен. И не забравяйте, че всеки ден е подходящ да покажете уважението и любовта си. 8-и март е един път в годината, за да ни напомни да ги ценим и да им се отблагодаряваме за всяка положена грижа и за магията, с която правят света ни по-цветен.

Приятелският ни кръг е сред най-важните ни социални групи. В ролята на приятелка ние получаваме подкрепа, разбиране, смеем се и се забавляваме.

Прекарваме приятно време заедно и създаваме незабравими спомени. Понякога успяваме да изградим толкова близка връзка, че споделяме както хубавото, така и лошото. Можете да зарадвате най-близките си приятелки за Деня на жената като им подарите урок по грим. Бихте могли дори да отидете заедно и това преживяване да е поредният ви щастлив спомен заедно, за който ще си припомняте с усмивка на лице. Професионалната гримьорка ще ви покаже как да съкратите времето, което прекарвате пред огледалото, кои продукти са подходящи за чертите на вашето лице и вашия тип кожа и кои практики не бива да прилагате. Ще ви даде множество алтернативи, които да подчертаят естествената ви красота и как да прикриете несъвършенствата. Ще имате възможност да зададете всичките си въпроси, касаещи грима на устни, вежди, кожа и очи. Дори ако най-добрата ви приятелка не се гримира ежедневно, урокът по грим ще е полезен за специални поводи.

В ролята на половинка всяка дама иска да получава и да дава любов. Да бъде ценена и уважавана. Вашата задача, господа, е ежедневно да успявате да я дарите с достатъчно ласки и комплименти.

Предлагаме ви да я обсипете с любов с нашата идея за подарък за Деня на жената - ритуал за красота кокосов рай. Процедурата е с продължителност 135 минути, в които вашата дама на сърцето ще се наслади на вана с кокосово мляко, пилинг на цяло тяло с кокосови стърготини, маска на цяло тяло с кокосова сметана и, разбира се, масаж на цяло тяло с био кокосово масло. Кокосовото масло е известно с хидратиращите си свойства. Ритуалът е изключително отпускащ и ще накара любимата ви да се почувства като самата Клеопатра.

Какво да подарите на вашата дъщеря?

Вие сте човекът, който познава всичките й вкусове, навици, положителни и отрицателни качества. Предлагаме ви да изберете флотация. Флотацията е релаксиращо преживяване от ново поколение. Усещането наподобява плуване в Мъртво море – оставате на повърхността, без да потъвате. Чрез флотацията човек има възможност да си навакса със съня, тъй като 1 час в капсулата се равнява на 4-5 часа сън. Намалява стреса, напрежението, чувството на безпокойство. Помага за намаляването на симптомите на депресия. Подпомага възстановяването на мускулите и намалява риска от спортни травми. Повишава нивата на допамин и ендорфин в тялото. Подобрява когнитивните функции на мозъка. Помага при хронични мигрени, инсомния и фибромиалгия. Понижава кръвното налягане и сърдечния ритъм. Какво друго би искала една майка за дъщеря си, освен спокойствие, баланс и хармония?

Като дъщери нашата най-важна задача е да изразяваме благодарност и уважение към жената, която ни е дарила с живот и с най-чистата и истинска обич. Тя е жената, която би дала всичко, за да сме щастливи.

Понякога приемаме за даденост всички нейни лишения, тревоги и компромиси, направени през годините, и забравяме, че всички те са били в името на нашето благополучие. Време е да върнем жеста със заслужен подарък. А какъв по-подходящ подарък от вкусна дегустация на български ръчно изработен шоколад за двама? В дегустацията се включват 5 черни и 2 млечни шоколада и ще имате възможността да научите любопитни факти за приготвянето им. Освен това ще се докоснете до процеса на създаване на занаятчийски шоколад.

В социалната роля на сестра жената може да бъде себе си изцяло, да се смее, да плаче, да се оплаква. Понякога може да бъде разбрана, друг път недотам.

Нашите сестри и братя са хората, които са били с нас от детството. Били са ни приятели, понякога и врагове в детските игри и спорове. Растели сме заедно, изграждали сме се като личности. Уважението и обичта са водещи в отношението между брат и сестра или между две сестри. Тук може да очакваме най-отрезвяващите съвети и думи, от които често може да ни заболи. Това е човекът, който безпристрастно и в същото време с много обич да прецени и премисли ситуацията отстрани и да предложи решение на даден проблем или изход от определена ситуация. В кръвта на всеки брат се грижи и да брани сестра си. Предлагаме ви за Деня на жената да подарите ваучер за конна езда на вашата скъпа сестра. С този подарък ще й покажете, че продължавате да сте онова рамо, на което винаги е разчитала досега в трудни моменти. Като добър брат можете да си позволите да подарите подарък, който да я провокира, да донесе нови усещания, а защо не и да предизвика преодоляване на страховете в нея. Конната езда сред природата е нетипичен подарък и със сигурност ще предизвикате изненада. Преживяването е единствено по рода си и опитният инструктор ще се погрижи за пълната безопасност и доброто настроение.

Историята показва, че жените успешно отхвърлят наложените норми и излизат от поставените граници. Схващането, че жената е принцеса, която трябва само да получава, без да полага усилия, е отживелица. Днес дамите разполагаме със свободата да бъдем каквито пожелаем – да изберем всички социални роли – половинка, домакиня, майка или да предпочетем да влезем само в избрани модели. Независимо кой избор направим, преди всичко сме завършени личности с право на собствен избор, мнение и характер.