Лектор: шеф Ивелина Иванова
Спор няма, че супата е сред най-засищащите и полезни блюда. Тя може да има безброй лица –лека бистра и ефирна или плътна, гъста и много хранителна.
Със застройка или не, тя е важначаст от диетата на всяко семейство. На този курс ще приготвим заедно 12 супи с различнитехники, текстури и вкусове, които гарантирано ще станат любими на цялата фамилия.
• Запечена доматена кремсупа
• Турска супа с телешки език
• Гъбена чорба с киселец и мента
• Рибена супа със скариди
• Пилешка супа с бадеми
• Супа от царевица и печени чушки
• Кремсупа от тиквички, грах и топено сирене
• Пролетно минестроне с прясна паста
• Кремсупа с целина, орехи и синьо сирене
• Студена кремсупа от авкадо и краставици
• Кремсупа от картофи и печен чесън със спанак и сирене
• Супа от коприва и овесени ядки
Баклава от близо и далеч - 09.04.2021, 10:00 - 16:00ч
Лектор: шеф Ивелина Иванова
- Турска точена баклава
- Азербайджанска баклава
- Арменска pakhlava
- Баклава „Шоколадови гнезда“
- Баклава с шоколад, маскарпоне и сироп с кафе
- Сладоледена баклава
Модерни френски сладкиши- 10.04.2021, 10:00 - 16:00ч
Лектор: Тони Ламбер
- Фантастик с праскови, пъпеш и мента – полу-тарт, полу-кейк, гарниран с крем и свежи плодове. Запазена марка на известния Кристоф Мишалак
- Хармония – макарон гигант с крем от шам-фъстък и ягоди.
- Шоколадов тарт по рецепта на шеф-сладкаря на Риц, Париж – Франсоа Пере.
- Баба пина колада – съвремен вариант на Баба о ром – лек сиропиран сладкиш с ананас и кокос
Бързо меню за гости - 13.04.2021, 14.04.2021, 18:00 - 21:00ч / 13.07.2021, 14.07.2021, 18:00 - 21:00ч
Лектор: шеф Ивелина Иванова
- Свинско бонфиле с нар и орехи
- Хрупкав лаврак с грахово песто и репички в масло
- пухкав царевичен хляб
- Гратен от риба и морски дарове
- Питка с моркови, орехи и синьо сирене
- Кладница на фурна с чесън и мащерка
- Кашкавалени кюфтенца с праз
- Пълнена питка със зеленчуци и сирене
- Телешко в уок с гъби и чесън
- Бързи бели канелони
- Пълнено хрупкаво пилешко филе
- Шоколадов крем с авокадо и банани
- Бисквитена торта с нутела, карамел и ром в чаша
Тайните на ориза - 20.04.2021, 21.04.2021, 18:00 - 21:00ч
Лектор: шеф Ивелина Иванова
- Ризото с хрупкав октопод
- Аранчини /сицилиански оризови кюфтенца/ с пълнеж от сушени домати и моцарела
- Оризови кюфтенца в индийски стил
- Печен ориз с доматчетаконфи и източни аромати
- Джамбалая
- Ориз по китайски с пиле и скариди
- Черен ориз с кедрови ядки и зеленчуци в пакетче
- Пълнени чушки с ориз и песто на фурна
- Пиле със зеленчуци и пухкав ориз на фурна
- Баница с ориз, праз и сирене
- Оризови баклавички
- Сютляч или мляко с ориз в турски стил
Козунаци и боядисване на яйца с естествени багрила - 29.04.2021, 10:00 - 17:00ч
Лектор: шеф Ивелина Иванова
- плетен козунак с мариновани сушени плодове
- вкусни и пухкави бриоши с какаов пълнеж
- Ще боядисате най-красивите яйца на света с естествени багрила.
Сладкиши за пролет и Великден - 25.04.2021, 10:00 - 16:00ч
Лектор: шеф Деси Томова
- Шоколадов мус с бял шоколад и малиново кули (малинов сос)
- Великденски шоколадови бисквити
- Лешников крокан (за украса или допълнение към десерт или сладолед или за похапване като сладък снакс)
- Домашен карамелен сос (в бурканче за подарък или акцент в любимм сладкиш)
- Меки бадемови бисквитки без брашно
- Спаначена торта
Пролетно вегетарианско меню - 18.05.2021, 19.05.2021, 18:00 - 21:00ч
Лектор: шеф Ивелина Иванова
- Салата от рукола, мариновани тиквички и пъдпъдъчи яйца
- Лазаня от тиквички със сос от спанак, билки и сиренца
- Чипс от тиквички на фурна със сос айоли
- Киш с аспержи и синьо сирене
- Кремсупа от аспержи
- Ароматно къри с пресни картофи
- Сармички от лапад с ориз, зелен лук и бадеми
- Родопска каша от коприва с яйца и орехи
- Гръцка царевична пита с лапад, спанак и киселец
- Черешов пай с бадеми и марципан
- Панакота с кисело мляко, мед и ягоди
Здравословни торти и сладкиши без захар и глутен - 21.05.2021, 10:00 - 16:00ч
Лектор: шеф Ивелина Иванова
- Торта Гараш в два варианта /веган и с яйца/
- Торта Сахер в два варианта /веган и с яйца/
- Шоколадови бисквити с фурми и лешници
- Веган фитнес мъфини с лешников крем
- Кайсиеви пастички
Италианска кухня - 25.05.2021, 26.05.2021, 18:00 - 21:00ч
Лектор: шеф Ивелина Иванова
- Жардиниера – италианска салата по милански
- Пастичо от домашни канелони с младо телешко по римски
- Италиански кюфтенца в зелeви листа от Бергамо
- Ризото с червен ориз, гъби и печен чесън
- Картофени ньоки със сос от горгондзола
- Тюрбан от риба с мус от финокио и шафран от Ното
- Pane Bianco – пухкави бели хлебчета със сушени домати и зехтин
- Каноли с рикота, смокини и шамфъстък
- Семифредо с лешници и амарето, ябълков карамел и хрупкави лешникови трохи
Корейска кухня - 29.05.2021, 10:00 - 16:00ч
Лектор: шеф Ивелина Иванова
- кимчи – прословутата корейска туршия от китайско зеле, ряпа, лют пипер и чесън
- чапче – най-популярното ястие с паста, телешко и зеленчуци на Корейския полуостров
- кимбап – рулца от водорасли и ориз с различни добавки и пълнежи, корейският вариант на японското суши
- манду – корейски пелмени на пара с различни пълнежи
- якгва – корейски сладки с джинджифил и сусам
Мароканска и ливанска кухня - 08.06.2021, 09.06.2021, 18:00 - 21:00ч
Лектор: шеф Ивелина Иванова
От мароканската кухня:
- марокански хляб rghayef
- пикантна бакла
- кускус със зеленчуци от Маракеш
- пастила с пиле и бадеми
- печена риба с марокански със сос чермула
- телешки тажин със сини сливи и кайсии
От ливанската кухня:
- зимна салата табуле с нар и мента
- ливански хляб пита
- баба гануш
- маклубе с агнешко и ароматни подправки
- пилешко киббе с плънка
- сладкиш с орехи, шамфъстък и лимон
Брънч и парти рецепти - 12.06.2021, 10:00 - 16:00ч
Лектор: шеф Ивелина Иванова
- Яйца по бенедиктински с бекон или пушена сьомга
- Еклерчета с камамбер и бадеми
- Плодови бургери
- Тарталети с дроб от треска
- Доматчета с пастет от синьо сирене
- Царевични палачинки с червен хайвер
- Терин с пушена сьомга и кремсирене
- Рулца с течен шоколад, лешници и сусам
Класически и модерни сосове - 29.06.2021, 30.06.2021, 18:00 - 21:00ч
Лектор: шеф Ивелина Иванова
Лятно вегетарианско меню - 06.07.2021, 07.07.2021, 18:00 - 21:00ч
Лектор: шеф Ивелина Иванова
- Лятна салата с праскови, малини и радикио с ароматен дресинг
- Свежа пикантна салата от домати, краставици, мента и кисело мляко
- Студена супа от краставици и бадеми
- Канелони със зеленчуци на фурна
- Лятна мусака с булгур
- Рататуй с печено козе сирене
- Зеленчукова лазаня
- Паеля с артишок и зелен фасул
- Фритата с печени доматчета, тиквички и пармиджано
- Тарт с карамелизиран лук, прясно сирене, домати, тиквички и босилек
- Лимонов кейк с малини и бадеми
- Хрупкав сладкиш с праскови и кайсии