Кулинарен курс по избор за напреднали

*Електронен сертификат - изпратен по имейл, готов за принтиране

 

*Сертификат в подаръчен плик - доставка (не е вкл. в цената) с куриер на посочен адрес

 

*Оформи за подарък - оставете послание на сертификата

Марка: Гурме ЕООД
Модел: Menu002
Наличност: Наличен
163.00BGN

Избери опция


* Изберете опаковка:

Оформи за подарък

Сертификатът да е подарък за:

Остави послание тук:

Бр: Купи

Кулинарен курс по избор за напреднали

Една част от хората умеят да готвят, но искат да подобрят уменията си в кухнята. Други хора са още новобранци в това си начинание и се стараят по всякакъв начин да извлекат най-доброто от тайните в кухнята.

Ако и Вие желаете да подобрите уменията си или сте начинаещ, жаден за нови знания и да прекарате време в интересна компания, сега е моментът да се впуснете в кулинарно приключение.

На Ваше разположение са кулинарни уроци свързани с тайните на професионалистите. Ще усвоите непознати кулинарни умения, ще приготвите нови, оригинални рецепти и накрая ще дегустирате приготвените ястия :

На ваше разположение са следните курсове :

 

Празнични рецепти с агнешко

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Дата на провеждане: 28.05.2020 (18:00 - 21:00ч)

Агнешкото месо е най-нежното, ароматно и сакрално месо от всички. За приготвянето му е нужен усет, внимание, търпение и майсторско съчетаване на вкусовете и ароматите, които му подхождат. Може да бъде приготвяно за минути, или пък да бъде задушавано с часове. На този курс ще направим най-вкусните агнешки ястия от цял свят.

Заедно ще приготвим и опитаме:

  • Агнешко с кайсии и кус-кус
  • Печена агнешка плешка в ароматен персийски млечен сос
  • Сармички от агнешко и гъби в листа от лапад
  • Агнешко филе с бадемова коричка
  • Щрудел с агнешко и лапад в домашни дърпани кори
  • със смокини и кедрови ядки с билкова коричка

 

Любими домашни закуски

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Дата на провеждане: 30.05.2020 (10:00 - 16:00ч)

Вкусната домашно приготвена закуска създава много домашен уют и настроение за целия ден. Тя истински израз на любовта и посветеността към семейството.

На този курс за домашни ароматни сутрешни удоволствия ще направим заедно 9 закуски с различен стил, техники и време за приготвяне и ще получите още безброй идеи и трикове за бързина и вкусови съчетания.

 Ще приготвим и опитаме:

  • Баница със спанак и маслини на тиган
  • Родопски дудник със сирене и кашкавал
  • Хрупкави рогчета
  • Пухкаво царевично хлебче със сирене и бекон
  • Мекици
  • Канелени рулца за 40 минути
  • Виенски кифлички
  • Пухкави японски палачинки
  • Бързо фитнес таханово хлебче

 

Постно гурме меню 3

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Дата на провеждане: 02.06.20 и 03.06.2020 (18.00-21.00ч)

Приготвянето на хранително и пълноценно меню, изготвено изцяло от растителни продукти е истинско предизвикателство. Но освен питателно, то трябва да бъде и много вкусно, защото усвояваме всички полезни вещества само от храната, която истински ни доставя удоволствие.

На този курс не само ще приготвим 10 страхотни веган ястия и десерти, но ще получите още безброй идеи за съчетаване на вкусове и ингредиенти.

  • Салата от боб “черно око“ и зелени листа с пушен ябълков дресинг
  • Тай кокосова къри супа със спагети от сладки картофи
  • Бургер от черен боб с хлебче от тахан
  • Ориз със спагети от тиквички и зеленчуци в японски стил
  • Печени ароматни зеленчуци с киноа
  • Булгур пилав с патладжани, сушени домати и кедрови ядки
  • Печени картофи в морска сол, пълнени с броколи, сирене от кашу и карамелизиран лук
  • Огретен от броколи, кейл и киноа
  • Веган солена палачинкова торта
  • Веган сладкиш с крем от манго и маракуя

 

Здравословни торти и сладкиши без захар и глутен

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Дата на провеждане: 05.06.20 (10.00-16.00ч)

Ако още смятате, че щом една храна е здравословна, то тя не е достатъчно вкусна, заповядайте на курса за здравословни сладкиши.
На него ще приготвим страхотни сладки изкушения с натурални съставки, без захар и пшенично брашно, без изкуствени подсладители, но с много вкус и аромат. ще видите как да овкусявате с натурални съставки за да се постигне перфектния баланс на вкуса. Ще направим реплики на сладкарските класики торта Гараш и торта Захер.

  • Торта Гараш в два варианта /веган и с яйца/
  • Торта Сахер в два варианта /веган и с яйца/
  • Шоколадови бисквити с фурми и лешници
  • Веган фитнес мъфини с лешников крем
  • Шоколадови пастички
  • Кайсиеви пастички
  • Сладкиш с фурми и орехи

 

Френски макарони

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Дата на провеждане: 09.06.20 (10.00-16.00ч)

 Макароните са „бижуто“ на френското сладкарско изкуство. За да ги направите съвършени  трябва да знаете техните безброй малки тайни  Нужни са още само желание и малко опит.

На курса за френски макарони всеки ще приготви и ще занесе вкъщи 15 цветни и много вкусни сладки с три вида разтапящ пълнеж.

Ще приготвим класическо тесто за макарони, маслен чийз крем с различни аромати (маракуя, малина, люляк), шоколадов ганаш и солен млечен карамел.

 

Традиционни и съвременни баници

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Дата на провеждане: 15.06.20 (10.00-16.00ч)

Баницата е един от символите на българската кухня. Ако искате да се докоснете до тайнството на точенето и дърпането на корите, да опитате традиционни и редки вкусове на сладки и солени изкушения под формата на баница от различни краища на България, заповядайте на курса Традиционни и модерни баници:

  • Точена вита баница с крехки кори с мас, масло и сирене
  • Дърпана баница с кашкавал, масло и сирене
  • Баница с кисело зеле
  • Баница с лук, орехи и сушени чушки
  • Баница с месо и праз
  • Родопска баница с варено жито
  • Млечна баница
  • Баница с локум

 

Перфектните еклери

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Дата на провеждане: 23.06.20 (10.00-16.00ч)

Всички обичат тези въздушни сладки изкушения.

На курса всеки ще направи сам парено тесто, ще шприцова и оформи различни по големина и форма еклери.

Ще приготвим три различни вида пълнежа и глазури, за да се получат най-вкусните и красиви френски десерти.

  • Основно парено тесто
  • Сладкарски крем
  • Пухкав крем муселин
  • Крем с маскарпоне и малини
  • Малинова глазура
  • Шоколадова глазура
  • Млечна шоколадова глазура с крокан
  • Еклери с карамелизирани ябълки, крем патисиер и солен карамел
  • Еклери с шоколадов мус с лешници, карамелен център и шоколадова глазура

 

Домашен хляб с квас и мая

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Дата на провеждане: 24.06.20 (10.00-17.00ч)

Приготвянето на домашен хляб е велика магия за вкусен и щастлив семеен живот.

Знания, умения, малки тайни и опит са нужни да изпичането на перфектния хляб.

На този курс всеки ще приготви 4 различни хляба, всички уникални и невероятно вкусни.

Обядът също ще си омесим сами – пухкава питка със сирене, масло и свежи билки.

Ще работим с квас, бига, прясна и суха мая. Ще месим различни по твърдост теста, от които ще изпечем най-ароматните хлябове.

  • Ръжено-пшеничен хляб с квас и амарант
  • Хляб с квас и лимец без месене
  • Италиански хляб с червено вино
  • Френски хляб фугас със сушени домати и маслини
  • Питка с масло, сирене и пресни билки

 

Ароматерапия и готвене с етерични масла

Лектор: шеф Ивелина Иванова и Катрин Куцарова

Дата на провеждане: 25.06.20 (18.00-21.00ч)

Каним ви на този курс, в който ще обединим два свята – на вкусове и аромати, на рецепти за ястия и за здраве, на храната и етеричните масла.

Природата ни предлага изобилие от растения, които всеки ден използваме в кухнята, в козметиката, в лечебницата си.

По време на този курс ще надникнем по-отблизо в света на етеричните масла, как можем да готвим с тях и едновременно да се погрижим за цялостното си здраве при настинки или неблагоразположения.

Освен чудните рецепти и вкусното преживяване, ще научите:

  • как правилно да дозираме маслата в храната и в грижата за здравето си
  • кои масла лесно могат да се комбинират при различни нужди
  • как да ги прилагаме при болки и травми, при физически и емоционален дисбаланс, превантивно и по време на проблем; за кожата, косата, за устна хигиена и др.
  • няколко основни рецепти при нужда в ежедневието – при главоболие, за сън, при стрес, за имунната система, и др.

 

Любими Гурме бързи рецепти

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Дата на провеждане: 28.07.20 (18.00-21.00ч) / 29.07.20 (18.00-21.00ч)

Вкусната домашна храна е една от най-важните съставки в рецептата за здраво и щастливо семейство. Липсата на време е често само оправдание.

На курса Бързи гурме рецепти 2 ще получите много идеи и ще научите нови техники за преобразяване на продуктите в ефектно и много вкусно ястие и то само за 40 минути.

  • Еврейска кремсупа от червена леща с лимон и кимион
  • Кашкавал на фурна
  • Фритата със спанак и тиквички
  • Пролетен булгур-пилаф
  • Макарони с 4 сирена на фурна
  • Пъстърва в кора с орехи, лимон и копър
  • Телешки стек с доматен винегрет
  • Пиле със зеленчуци по китайски
  • Свински котлети  по провансалски
  • Бърз лимонов чийзкейк
  • Шоколадов сладкиш
  • Ароматно бирено хлебче

 

Италианска кухня 1

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Дата на провеждане: 16.06 и 17.06 (18.00-21.00ч)

Ако сте очаровани от средиземноморската кухня и обичате ароматите на Италия, ако за вас паста, пица, ризото, маскарпоне, пармиджано не са само италиански думи, а любими вкусове. Заповядайте на курса „Италианска кухня“ да сготвим заедно едно прекрасно италианско меню. Всички вкусотии ще бъдат опитани в компанията на чаша чудесно италианско вино.

  • сицилианска салата от домати и каперси
  • сочно и невероятно вкусно витело тонато от Пиемонте
  • богата лазаня с рикота от Венето
  • пица Маргарита
  • ризото с тиква и трюфелово олио
  • ньоки с рикота и спанак
  • пухкава чабата
  • задушен заек с пино гриджо и печени чушки
  • лимоново семифредо с домашни амарети.

 

Брънч рецепти и коктейли

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Дата на провеждане: 27.06 (10.00-16.00ч)

Нищо не звучи по-забавно и отпускащо от съботен брънч с много коктейли и вкусни хапки.

Заповядайте заедно да поготвим и похапнем:

  • Хлебчета пълнени с авокадо и скариди
  • Домашни бисквити с шунково масло /сьомгово, маслинено, пиперково
  • Сандвич крок мадам
  • „Таралеж „ с чесново масло и пармиджано
  • Малинов мус в брауни чаши
  • Печена палачинка с карамелизирани ябълки

 

Домашен сладолед, летни сладкиши и коктейли

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Дата на провеждане: 11.07 (10.00-16.00ч)

Обожавате сладолед, но искате да е домашен, с пресни продукти, свежи плодове. Или пък ви се хапва нещо сладко, но леко и моного вкусно.А какво ще кажете за разхлаждащ коктейл в лятната жега.
Заповядайте на най-летния и разтоварващ кулинарен курс :

  • Шоколадово сорбе
  • Френски нуга сладолед с ягодов сос
  • Сладоледено кисело мляко с боровинки
  • Семифредо с шамфъстък
  • Малинов маршмелоу
  • Декорирано сладоледено руло
  • Коктейл блу Хавай
  • Дзен мохито
  • Ягодова маргарита

 

Гръцка кухня

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Дата на провеждане: 14.07, 15.07 (18.00-21.00ч)

Ако сте пленени от вкусовете и ароматите на ястията на нашите южни съседи. Искате не само през лятото, но и през цялата година да усещате вкуса на Бяло море и бяло-синята романтика на островите, заповядайте заедно да сготвим едно богато гръцко меню:

  • скариди саганаки
  • салата с печени тиквички, маслини и козе сирене
  • гръцка мусака
  • хрупкави пържени тиквички със скордаля
  • агнешко с узо, финокио и артишок
  • пълнени калмари с билки и лимонов сос
  • хляб с маслини, розмарин и лук от Корфу

Услугата включва :

  • Кулинарне урок по избор за един човек
  • Всички необходими продукти за готварския курс
  • Квалифициран преподавател/ учител 

Допълнителна информация :

  • Приготвената храна ще бъде консумирана от участниците след края на курса
  • Необходима е предварителна резервация и избор на готварски курс
  • Кулинарните уроци се организират на определени дати и резервацията зависи от натовареността на групата
  • Сертификатът е валиден 6 месеца от датата на закупуване

За всички останали въпроси, моля запознайте се със секцията с Често задавани въпроси , Общите условия на Makaroon.bg 

Или се свържете с нас на телефон: +359 899 940 820

Адрес: София, ул. Лъчезар Станчев 5

Работно време: Кулинарните курсове се организизат след работно време или през уикенда.

 

Две възможности за опаковка и доставка :

 

  • Електронен сертификат - изпратен по имейл, веднага след получаване на плащане.

Идеален вариант за подарък в последния момент !

 

  • Сертификат в подаръчен плик - изпратен до посечен адрес или офис на Еконт или Спиди.

Завършен и оригинален подарък, доставен на следващия работен ден !

 

  • Начини на плащане: с дебитна/ кредитна карта, чрез Easypay, чрез Epay, по банков път
Няма мнения за този продукт.

Оценете

Вашето име:


Вашето мнение:

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода от картинката: