Кулинарен курс по избор за напреднали

Кулинарен курс по избор за напреднали - 163.00 | Makaroon.bg

*Електронен сертификат - изпратен по имейл, готов за принтиране

 

*Сертификат в подаръчен плик - доставка (не е вкл. в цената) с куриер на посочен адрес

 

*Оформи за подарък - оставете послание на сертификата

Марка: Гурме ЕООД
Модел: Menu002
Наличност: Наличен
163.00BGN

* Изберете опаковка:

Оформи за подарък
Сертификатът да е подарък за:

Остави послание тук:

Бр: Купи

Кулинарен курс по избор за напреднали от Makaroon.bg

 

Една част от хората умеят да готвят, но искат да подобрят уменията си в кухнята. Други хора са още новобранци в това си начинание и се стараят по всякакъв начин да извлекат най-доброто от тайните в кухнята.

Ако и Вие желаете да подобрите уменията си или сте начинаещ, жаден за нови знания и да прекарате време в интересна компания, сега е моментът да се впуснете в кулинарно приключение.

На Ваше разположение са кулинарни уроци свързани с тайните на професионалистите. Ще усвоите непознати кулинарни умения, ще приготвите нови, оригинални рецепти и накрая ще дегустирате приготвените ястия :

На Ваше разположение са следните курсове :

 

Коледни сладки

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Дата на провеждане: 22.12.20 (10.00-16.00ч)

Коледа е един от празниците, който свързваме с безброй сладки лакомства. Ако искате да направим заедно 6 различни и невероятно вкусни сладки от цял свят, с които после да се похвалите на вашите близки и приятели, заповядайте заедно да се позабавляваме преди Коледа.

Ще направим заедно и ще занесете вкъщи най-малко по 5 сладки от всеки вид.

  • Брауни бисквитки

  • Гевречета с пълнеж от меласа

  • Фъстъчени сладки с пълнеж от фурми

  • Шведски коледни бисквитки

  • Хрупкави сметанови сладки

 

Мароканска и Ливанска Кухня

Дати: 12.01.2021г / 13.01.2021г, 18:00 - 21:00ч

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Ако кулинарните пътешествия ви очароват, готвенето е вашата страст и обичате ароматите на Близкия Изток, заповядайте на курса за мароканска и ливанска кухня.
Всяко от ястията ще бъде приготвено и след това опитано с чаша хубаво вино и ще бъдат обсъждани варианти за продуктите и техниките на приготвяне.
Всеки от курсистите получава цветно ръководство с рецептите и снимките на ястията, които се приготвят.

От мароканската кухня ще приготвим:

марокански хляб rghayef

пикантна бакла

кускус със зеленчуци от Маракеш

пастила с пиле и бадеми

печена риба с марокански със сос чермула

телешки тажин със сини сливи и кайсии

От ливанската кухня ще приготвим:

зимна салата табуле с нар и мента

ливански хляб пита

баба гануш

маклубе с агнешко и ароматни подправки

пилешко киббе с плънка

сладкиш с орехи, шамфъстък и лимон

Сладки и солени празнични хлябове

Дати: 22.01.2021г , 10:00 - 16:00ч

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Приготвянето на красива, вкусна и пухкава празнична погача е истинско майсторство. Поводите могат да бъдат безброй, украсите и пълнежите също.
На този курс ще замесим заедно 4 различни вида тесто, от което ще измайсторим 3 вида сладки и солени погачи с украса, подходящи за сватби и детски празници, 1 обреден хляб и 3 вида хляб с пълнеж.

  • Обредна погача
  • Хляб житен клас
  • Погача-сърце
  • Хляб с пармиджано, шунка и маслини
  • Хляб с горски плодове
  • Хляб с течен шоколад и ягоди

 

Класически френски сладкиши

Дати: 31.01.2021г , 10:00 - 16:00ч

Лектор: Тони Ламбер

Заедно ще приготвим:

  • Тарт татан – прочутия обърнат ябълков тарт с карамел, допълнен с прясно приготвени бисквитени трохи с лешници, пухкав и лек крем шантили.
  • Ябълков Тарт – един от най-лесните за приготвяне френски десерти, много вкусен и нискокалоричен.
  • Монблан – класически десерт на 6 века – целувка с въздушно шантили покрити с фиде от кестенов крем.
  • Шоко-крем с шантили
  • Галет де роа – празничен сладкиш с бадемов крем, в който е скрито късметче (малка порцеланова фигурка). С него французите отбелязват католическия празник за пристигането на тримата влъхви на 6 януари, но типичен за френската трапеза до края на януари.

 

Арабски сладкиши

Дати: 05.02.2021г , 10:00 - 16:00ч

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Арабските десерти по нашите ширини неизменно се свързват с вълшебните приказки на Шехерезада и забулените в тайнственост хареми от миналото, където красиви жени си хапват безкрайно вкусни сладки изкушения във всякакви форми, цветове и текстури.

Ако искате и вие да усетите източните сладки ухания и вкусове, заповядайте заедно да направим едни от най-вълшебните и вкусни източни десерти.

Сладкиш с млечен пълнеж

• Сладки Mamool с 2 пълнежа – с фурми и орехи
• Млечен крем с кайсии – Mawardiyeh
• Кюнефе без кадаиф – Knafeh
• Сиропиран египетски сладкиш с бадеми – Basbousa
• Фин десерт с крем и шамфъстък – Aish El Saraya

Зимни сладкиши

Дати: 10.02.2021г , 10:00 - 15:00ч

Лектор: Деси Томова

Ако искате да направите най-вкусните и красиви сладкиши, които да смаят близки и познати, заповядайте заедно на нашия курс.

  • Коледно пънче
  • Горещ шоколад с Коледни подправки
  • Постен Коледен кейк с тиква
  • Лесен бадемов Коледен кейк

Зимно вегетарианско меню

Дати: 16.02.2021г / 17.02.2021г, 18:00 - 21:00ч

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Зимата е дълга, свежите зелени зеленчуци не са в сезон, а идеите за здравословни и вкусни безмесни ястия никога не са достатъчно.
Ако искате да приготвим нови вкусни и вълнуващи ястия да разнообразим зимната трапеза, заповядайте заедно да приготвим в приятна компания и чаша хубаво вино в ръка.

• Тортелини с картофи и бурата

• Ризото от карфиол

• Салата от броколи и киноа с чедър и фурми

• Салата от рохки яйца и печен карфиол с млечен къри дресинг

• Печени гъби с перлен ечемик и пармезан

• Броколи на фурна с картофи, горгондзола и орехи

• Пастет от маслен боб с пушен сос от печени чушки и орехи

• Пълнени печени картофи със спанак и рокфор

• Леща с печени патладжани, чери домати и сос с кисело мляко

• Качамак на фурна с печени чушки, маслини и биволско сирене

• Огретен от киноа и козе сирене

• Сладкиш с круши и бадеми

Италианска кухня

Дати: 09.02.2021г / 10.02.2021г, 18:00 - 21:00ч

Лектор: шеф Ивелина Иванова

  Ако сте очаровани от средиземноморската кухня и обичате ароматите на Италия, ако за вас паста, пица, ризото, маскарпоне, пармиджано не са само италиански думи, а любими вкусове. Заповядайте на курса „Италианска кухня“ да сготвим заедно едно прекрасно италианско меню. Всички вкусотии ще бъдат опитани в компанията на чаша чудесно италианско вино.

  • сицилианска салата от домати и каперси
  • сочно и невероятно вкусно витело тонато от Пиемонте
  • богата лазаня с рикота от Венето
  • пица Маргарита
  • ризото с тиква и трюфелово олио
  • ньоки с рикота и спанак
  • пухкава чабата
  • задушен заек с пино гриджо и печени чушки
  • лимоново семифредо с домашни амарети.

Домашен хляб с квас и мая

Дати: 19.02.2021г, 10:00 - 17:00ч

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Приготвянето на домашен хляб е велика магия за вкусен и щастлив семеен живот.

Знания, умения, малки тайни и опит са нужни да изпичането на перфектния хляб.

На този курс всеки ще приготви 4 различни хляба, всички уникални и невероятно вкусни.

Обядът също ще си омесим сами – пухкава питка със сирене, масло и свежи билки.

Ще работим с квас, бига, прясна и суха мая. Ще месим различни по твърдост теста, от които ще изпечем най-ароматните хлябове.

  • Ръжено-пшеничен хляб с квас и амарант
  • Хляб с квас и лимец без месене
  • Италиански хляб с червено вино
  • Френски хляб фугас със сушени домати и маслини
  • Питка с масло, сирене и пресни билки

Класически френски сладкиши 2

Дати: 21.02.2021г, 10:00 - 16:00ч

Лектор: Тони Ламбер

  • Лимоново-целувчен тарт – класика, която ще намерите целогодишно във всяка френска сладкарница. Бисквитен тарт с лимонов крем, допълнен с целувчен крем с хрупкав завършек.
  • Шу шантили – еклерови топки с захарна коричка пълни с ванилов крем, крем шантили и карамелизирано кашу.
  • Шоколадов мус – ще приготвим два вида шоколадов мус – яйчен и млечен. Млечния ще допълним с течен солен карамел и карамелизирани ядки. 
  • Мадлени – малки маслени кексчета в мидена форма, любими на Луи 15.

 Гръцка кухня

Дати: 23.02.2021г / 24.02.2021г,  18:00 - 21:00ч

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Ако сте пленени от вкусовете и ароматите на ястията на нашите южни съседи. Искате не само през лятото, но и през цялата година да усещате вкуса на Бяло море и бяло-синята романтика на островите, заповядайте заедно да сготвим едно богато гръцко меню.

  • скариди саганаки
  • салата с печени тиквички, маслини и козе сирене
  • гръцка мусака
  • хрупкави пържени тиквички със скордаля
  • агнешко с узо, финокио и артишок
  • пълнени калмари с билки и лимонов сос
  • хляб с маслини, розмарин и лук от Корфу

Средиземноморска кухня

Дати: 20.03.2021г,  10:00 - 16:00ч

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Може би най-обичаната кухня в света е средиземноморската. Заповядайте за един ден да се потопим в ароматите на най-вкусните ястия от Италия, Мароко, Тунис, Малта, Гърция, Турция, Сирия, Ливан, Испания.

  • Свежа салата с мариновани калмари
  • Запечен домат с билки и моцарела
  • Френска тарта с патладжани, каперси и аншоа
  • Фидеуа -паеля с фиде и морски дарове
  • Телешко пармиджана
  • Сердиземноморска лимонада
  • Сладки сармички с шамфъстък
Суши у дома

Дати: 24.03.2021г,  18:00 - 21:00ч

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Не е необходимо да пътувате до Япония, за да станете майстори на една от най-здравословните и вкусни храни в света.

Можете се научите да приготвяте суши у дома.

Този курс на Кулинарно училище Меню ще ви даде знания за видовете суши, нужните продукти и местата, откъдето може да ги намерите.

Ще се научите да приготвяте перфектният ориз за суши, който ще преобразите в 4 вида невероятно вкусни рулца.

  • Маки зуши с риба тон, черен сусам и цветни зеленчуци
  • Хосомаки, футомаки, темаки с най-различни традиционни и фюжън пълнежи
  • Легендарното драконово суши, приготвено  със скариди темпура и авокадо
  • След курса  сами ще можете да си приготвяте сос унаги, пикантна японска майонеза, както и най-вкусния сос за суши

Перфектните еклери

Дати: 26.03.2021г,  10:00 - 16:00ч

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Всички обичат тези въздушни сладки изкушения.

На курса всеки ще направи сам парено тесто, ще шприцова и оформи различни по големина и форма еклери.

Ще приготвим три различни вида пълнежа и глазури, за да се получат най-вкусните и красиви френски десерти.

  • Основно парено тесто
  • Сладкарски крем
  • Пухкав крем муселин
  • Крем с маскарпоне и малини
  • Малинова глазура
  • Шоколадова глазура
  • Млечна шоколадова глазура с крокан
  • Еклери с карамелизирани ябълки, крем патисиер и солен карамел
  • Еклери с шоколадов мус с лешници, карамелен център и шоколадова глазура
Локация
Регион Западна България

Услугата включва :

  • Кулинарне урок по избор за един човек
  • Всички необходими продукти за готварския курс
  • Квалифициран преподавател/ учител 

Допълнителна информация :

  • Приготвената храна ще бъде консумирана от участниците след края на курса
  • Необходима е предварителна резервация и избор на готварски курс
  • Кулинарните уроци се организират на определени дати и резервацията зависи от натовареността на групата
  • Сертификатът е валиден 6 месеца от датата на закупуване

За всички останали въпроси, моля запознайте се със секцията с Често задавани въпроси , Общите условия на Makaroon.bg 

Или се свържете с нас на телефон: +359 899 940 820

Адрес: София, ул. Лъчезар Станчев 5

Работно време: Кулинарните курсове се организизат след работно време или през уикенда.

 

Две възможности за опаковка и доставка :

 

  • Електронен сертификат - изпратен по имейл, веднага след получаване на плащане.

Идеален вариант за подарък в последния момент !

 

  • Сертификат в подаръчен плик - изпратен до посечен адрес или офис на Еконт или Спиди.

Завършен и оригинален подарък, доставен на следващия работен ден !

 

  • Начини на плащане: с дебитна/ кредитна карта, чрез Easypay, чрез Epay, по банков път
Севдалина Паскова на 11/09/2020
1 оценки
Благодаря за отношението, за уникалното преживяване и невероятната обстановка. Страхотни сте !

Оценете

Вашето име:


Вашето мнение:

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода от картинката: