Кулинарен курс по избор за напреднали

Кулинарен курс по избор за напреднали - 163.00 | Makaroon.bg

*Електронен сертификат - изпратен по имейл, готов за принтиране

 

*Сертификат в подаръчен плик - доставка (не е вкл. в цената) с куриер на посочен адрес

 

*Оформи за подарък - оставете послание на сертификата

Марка: Гурме ЕООД
Модел: Menu002
Наличност: Наличен
163.00BGN

Избери опция


* Изберете опаковка:

Оформи за подарък

Сертификатът да е подарък за:

Остави послание тук:

Бр: Купи

Кулинарен курс по избор за напреднали от Makaroon.bg

Кулинарен курс по избор за напреднали

Една част от хората умеят да готвят, но искат да подобрят уменията си в кухнята. Други хора са още новобранци в това си начинание и се стараят по всякакъв начин да извлекат най-доброто от тайните в кухнята.

Ако и Вие желаете да подобрите уменията си или сте начинаещ, жаден за нови знания и да прекарате време в интересна компания, сега е моментът да се впуснете в кулинарно приключение.

На Ваше разположение са кулинарни уроци свързани с тайните на професионалистите. Ще усвоите непознати кулинарни умения, ще приготвите нови, оригинални рецепти и накрая ще дегустирате приготвените ястия :

На Ваше разположение са следните курсове :

 

Италианска кухня

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Дата на провеждане: 23.09.20 (18.00-21.00ч) и 24.09.2020 (18.00-21.00ч)

Ако сте очаровани от средиземноморската кухня и обичате ароматите на Италия, ако за вас паста, пица, ризото, маскарпоне, пармиджано не са само италиански думи, а любими вкусове. Заповядайте на курса „Италианска кухня“ да сготвим заедно едно прекрасно италианско меню. Всички вкусотии ще бъдат опитани в компанията на чаша чудесно италианско вино.

  • сицилианска салата от домати и каперси
  • сочно и невероятно вкусно витело тонато от Пиемонте
  • богата лазаня с рикота от Венето
  • пица Маргарита
  • ризото с тиква и трюфелово олио
  • ньоки с рикота и спанак
  • пухкава чабата
  • задушен заек с пино гриджо и печени чушки
  • лимоново семифредо с домашни амарети.

 

Есенно вегетарианско меню

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Дата на провеждане: 06.10.20 (18.00-21.00ч) и 07.10.2020 (18.00-21.00ч)

Есента е изобилна на вкусове, цветове и аромати, които могат да бъдат претворени в безброй вкусни произведения в чиния. Елате да се порадваме на есенното разнообразие и да приготвим заедно разкошно и невероятно вкусно и вдъхновяващо есенно меню.

 
  • кремсупа от тиква и манатарки
  • сладък терин от патладжани, амарети и шоколад
  • макарони със сос от зеленчуци на фурна
  • ризото с червено цвекло и козе сирене с ментова гремолата
  • салата с печени патладжани, кейл, фета, киноа и нар с ароматен дресинг с хариса
  • торта с тиква, бадеми и шоколад
  • кюфтета от праз и билки
  • печена тиква с коричка от пармиджано
  • салата с мариновани камби и пекорино
  • салата с дюли и горгондзола

 

Домашно консервиране

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Дата на провеждане: 10.10.20 (10.00-16.00ч)

Домашното консервиране и в градски условия може да бъде лесно, супер вкусно и много забавно. Ако искате да видите как бързо можем да направим домашен кетчуп или най-вкусното сладко от ягоди, розе и рози на света, заповядайте за няколко часа да направим заедно и да занесете вкъщи вкусни бурканчета.

  • Сладко от ягоди, розе и рози
  • Сладко от къпини, чиа и агаве /без захар/
  • Туршия от лайм и лимони
  • Айвар
  • Туршия от карфиол, моркови и камби
  • Домашен кетчуп
  • Туршия от краставички и камби

 

Домашен сладолед

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Дата на провеждане: 16.10.20 (14.00-18.00ч)

Ако обичате сладолед, но искате да е домашен, с пресни продукти и свежи плодове, с нежна топяща структура и незабравим вкус, заповядайте на нашия кулинарен курс.

  • Сорбе от лимон и мента
  • Домашен френски ванилов сладолед
  • Сладолед с манго
  • Семифредо с шамфъстък
  • Френски нуга сладолед
  • Шоколадово сорбе

 

Домашно консервиране 2

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Дата на провеждане: 23.10.20 (10.00-16.00ч)

Домашното консервиране и в градски условия може да бъде лесно, супер вкусно и много забавно. Ако искате да видите как бързо можем да направим лютеница или кисели краставички с естествена ферментация, заповядайте на нашия курс.

 
  • Сладко от круши, джинджифил и канела
  • Конфитюр от ананас, фурми и ром /без захар/
  • Лесна печена лютеница
  • Италианска туршия с маслини
  • Еврейска туршия с патладжани и чорбаджийски чушки
  • Кисели краставички /млечно-кисела ферментация/
  • Мариновани къри тиквички

 

 

Суши у дома

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Дата на провеждане: 27.10.20 (18.00-21.00ч)

Не е необходимо да пътувате до Япония, за да станете майстори на една от най-здравословните и вкусни храни в света.

Можете се научите да приготвяте суши у дома.

Този курс на Кулинарно училище Меню ще ви даде знания за видовете суши, нужните продукти и местата, откъдето може да ги намерите.

Ще се научите да приготвяте перфектният ориз за суши, който ще преобразите в 4 вида невероятно вкусни рулца.

  • Маки зуши с риба тон, черен сусам и цветни зеленчуци
  • Хосомаки, футомаки, темаки с най-различни традиционни и фюжън пълнежи
  • Легендарното драконово суши, приготвено  със скариди темпура и авокадо
  • След курса  сами ще можете да си приготвяте сос унаги, пикантна японска майонеза, както и най-вкусния сос за суши
 

 

Здравословни торти и сладкиши без захар и глутен

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Дата на провеждане: 30.10.20 (10.00-16.00ч)

Ако още смятате, че щом една храна е здравословна, то тя не е достатъчно вкусна, заповядайте на курса за здравословни сладкиши.
На него ще приготвим страхотни сладки изкушения с натурални съставки, без захар и пшенично брашно, без изкуствени подсладители, но с много вкус и аромат. ще видите как да овкусявате с натурални съставки за да се постигне перфектния баланс на вкуса. Ще направим реплики на сладкарските класики торта Гараш и торта Захер.

  • Торта Гараш в два варианта /веган и с яйца/
  • Торта Сахер в два варианта /веган и с яйца/
  • Шоколадови бисквити с фурми и лешници
  • Веган фитнес мъфини с лешников крем
  • Кайсиеви пастички
  • Сладкиш с фурми и орехи

 

Мароканска и ливанска кухня

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Дата на провеждане: 03.11.20 (18.00-21.00ч) и 04.11.20 (18.00-21.00ч)

Ако кулинарните пътешествия ви очароват, готвенето е вашата страст и обичате ароматите на Близкия Изток, заповядайте на курса за мароканска и ливанска кухня.
Всяко от ястията ще бъде приготвено и след това опитано с чаша хубаво вино и ще бъдат обсъждани варианти за продуктите и техниките на приготвяне.
Всеки от курсистите получава цветно ръководство с рецептите и снимките на ястията, които се приготвят.

  • От мароканската кухня:
  • марокански хляб rghayef
  • пикантна бакла
  • кускус със зеленчуци от Маракеш
  • пастила с пиле и бадеми
  • печена риба с марокански със сос чермула
  • телешки тажин със сини сливи и кайсии
  • От ливанската кухня:
  • зимна салата табуле с нар и мента
  • ливански хляб пита
  • баба гануш
  • маклубе с агнешко и ароматни подправки
  • пилешко киббе с плънка
  • сладкиш с орехи, шамфъстък и лимон

 

Италианска кухня за начинаещи

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Дата на провеждане: 10.11.20 (18.00-21.00ч)

 

Ако обичате италиански вкусотии, но нямате много опит в кухнята, или пък искате да си направите сами неаполитанската класика пица „Маргерита“, заповядайте на курса Италианска кухня за начинаещи. На него ще усвоите основни техники за приготвяне на тесто, сос помодоро, сос маринара и ризото, както и ще видите безброй малки кулинарни тайни, които ще направят храната ви по-вкусна и здравословна.
Ще приготвим и ще опитаме ястията с чаша хубаво вино.

  •  Пица Маргерит

  • Патладжани пармиджана

  • Бързи канелони с рикота и спанак

  • Ризото с мента, грах и калмари

  • Сладкиш с орехи, шамфъстък и лимо

 

Сладки и солени хлябове и погачи

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Дата на провеждане: 13.11.20 (10.00-16.00ч)

Приготвянето на красива, вкусна и пухкава празнична погача е истинско майсторство. Поводите могат да бъдат безброй, украсите и пълнежите също. На този курс ще замесим заедно 4 различни вида тесто, от което ще измайсторим 3 вида сладки и солени погачи с украса, подходящи за сватби и детски празници, 1 обреден хляб и 3 вида хляб с пълнеж.

  • Обредна погача

  • Хляб житен клас

  • Погача-сърце

  • Хляб с пармиджано, шунка и маслини

  • Хляб с горски плодове

  • Хляб с течен шоколад и ягоди

 

Китайска кухня

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Дата на провеждане: 17.11.20 (18.00-21.00ч)

Китайската кухня е многолика и разнообразна като самата държава. На този курс ще приготвим част от най-любимите рецепти на всички, познати от китайските ресторанти, така и няколко автентични ястия. Заповядайте заедно да се насадим на източните вкусове. 

  • Ориз със зеленчуци по китайски
  • Пролетни рулца със скариди със сладко-кисел сос

  • Пържен сладолед по китайски

  • Салата с оризови спагети и зеленчуци

  • Китайски палачинки със зелен лук

  • Свинско му шу

 

Кексове и глазури

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Дата на провеждане: 20.11.20 (10.00-18.00ч)

  Кексът е все още един от най-любимите семейни десерти. Ако искате винаги да ви се получава пухкав и сочен и да научите без брой тънкости за печивата и да получите още много идеи как да разнообразите домашните десерти, заповядайте на нашия курс.

  • Мраморен кекс с шоколадова глазура

  • Лимонов кекс с боровинки с ментова глазура

  • Кекс с малини и бадемов марципан

  • Пухкав солен цветен кекс

 

Тайните на ориза

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Дата на провеждане: 24.11.20 (18.00-21.00ч) и 25.11.20 (18.00-21.00ч)

Истинско изкуство е да превърнеш тези малки зърна с различен цвят и форма в апетитно ароматно ястие със съвършена текстура – нито разварен, нито суров, така че да се топи в устата. Дали на салата, съчетала в себе си вкусове от Ориента, на пухкави “таралежчета”, кремообразно, размазващо сетивата ризото или ориз със зеленчуци по китайски, а защо не и в шоколадов крем – превъплъщенията на ориза са безкрайни. Кой вид ориз е най-полезен, как да го приготвим по най-здравословен и щадящ нежната му натура начин? Кой сорт за какво ястие е подходящ, коя марка да изберем от десетките изложени в супермаркетите? Урокът за ориза ще даде отговор на всички тези въпроси, докато сами приготвяте вкусни ястия с този продукт.

 
  • Ориз със зеленчуци по китайски

  • Ризото с морски дарове

  • Ориз със зеленчуци на фурна

  • Арабски ориз с фиде и ядки

  • Ризото с гъби

  • Арменска оризова салата

  • Таралежчета на пара

  • Шоколадов оризов крем

В края на курса ястията ще бъдат опитани с чаша подходящо класно вино.

 

Постно гурме меню

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Дата на провеждане: 08.12.20 (18.00-21.00ч) и 09.12.20 (18.00-21.00ч)

Приготвянето на хранително и пълноценно меню, изготвено изцяло от растителни продукти е истинско предизвикателство. Но освен питателно, то трябва да бъде и много вкусно, защото усвояваме всички полезни вещества само от храната, която истински ни доставя удоволствие.

На този курс не само ще приготвим 10 страхотни веган ястия и десерти, но ще получите още безброй идеи за съчетаване на вкусове и ингредиенти.

  • Салата от боб “черно око“ и зелени листа с пушен ябълков дресинг

  • Тай кокосова къри супа със спагети от сладки картофи

  • Бургер от черен боб с хлебче от тахан

  • Ориз със спагети от тиквички и зеленчуци в японски стил

  • Печени ароматни зеленчуци с киноа

  • Булгур пилав с патладжани, сушени домати и кедрови ядки

  • Печени картофи в морска сол, пълнени с броколи, сирене от кашу и карамелизиран лук

  • Огретен от броколи, кейл и киноа

  • Веган солена палачинкова торта

  • Веган сладкиш с крем от манго и маракуя

 

Любими супи

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Дата на провеждане: 02.12.20 (18.00-21.00ч)

Спор няма, че супата е сред най-засищащите и полезни блюда. Тя може да има безброй лица – лека бистра и ефирна или плътна, гъста и много хранителна. Със застройка или не, тя е важна част от диетата на всяко семейство. На този курс ще приготвим заедно 6 супи с различни техники, текстури и вкусове, които гарантирано ще станат любими на цялата фамилия.

  • Шкембе-чорба с кладница

  • Печена супа с доматчета и лук с царевични палачинки

  • Пилешка супа с домашна юфка

  • Минестроне

  • Класическа супа топчета

  • Вегетарианска супа с топчета от гъби, овесени ядки и пармиджано

 

Коледни сладки

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Дата на провеждане: 22.12.20 (10.00-16.00ч)

Коледа е един от празниците, който свързваме с безброй сладки лакомства. Ако искате да направим заедно 6 различни и невероятно вкусни сладки от цял свят, с които после да се похвалите на вашите близки и приятели, заповядайте заедно да се позабавляваме преди Коледа.

Ще направим заедно и ще занесете вкъщи най-малко по 5 сладки от всеки вид.

  • Брауни бисквитки

  • Гевречета с пълнеж от меласа

  • Фъстъчени сладки с пълнеж от фурми

  • Шведски коледни бисквитки

  • Хрупкави сметанови сладки

 

Услугата включва :

  • Кулинарне урок по избор за един човек
  • Всички необходими продукти за готварския курс
  • Квалифициран преподавател/ учител 

Допълнителна информация :

  • Приготвената храна ще бъде консумирана от участниците след края на курса
  • Необходима е предварителна резервация и избор на готварски курс
  • Кулинарните уроци се организират на определени дати и резервацията зависи от натовареността на групата
  • Сертификатът е валиден 6 месеца от датата на закупуване

За всички останали въпроси, моля запознайте се със секцията с Често задавани въпроси , Общите условия на Makaroon.bg 

Или се свържете с нас на телефон: +359 899 940 820

Адрес: София, ул. Лъчезар Станчев 5

Работно време: Кулинарните курсове се организизат след работно време или през уикенда.

 

Две възможности за опаковка и доставка :

 

  • Електронен сертификат - изпратен по имейл, веднага след получаване на плащане.

Идеален вариант за подарък в последния момент !

 

  • Сертификат в подаръчен плик - изпратен до посечен адрес или офис на Еконт или Спиди.

Завършен и оригинален подарък, доставен на следващия работен ден !

 

  • Начини на плащане: с дебитна/ кредитна карта, чрез Easypay, чрез Epay, по банков път
Няма мнения за този продукт.

Оценете

Вашето име:


Вашето мнение:

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода от картинката: