Кулинарен курс по избор за напреднали

Кулинарен курс по избор за напреднали - 163.00 | Makaroon.bg

*Електронен сертификат - изпратен по имейл, готов за принтиране

 

*Сертификат в подаръчен плик - доставка (не е вкл. в цената) с куриер на посочен адрес

 

*Оформи за подарък - оставете послание на сертификата

Марка: Гурме ЕООД
Модел: Menu002
Наличност: Наличен
125.00BGN

* Изберете опаковка:

Оформи за подарък
Сертификатът да е подарък за:

Остави послание тук:

Бр: Купи

Кулинарен курс по избор за напреднали от Makaroon.bg

 

Една част от хората умеят да готвят, но искат да подобрят уменията си в кухнята. Други хора са още новобранци в това си начинание и се стараят по всякакъв начин да извлекат най-доброто от тайните в кухнята.

Ако и Вие желаете да подобрите уменията си или сте начинаещ, жаден за нови знания и да прекарате време в интересна компания, сега е моментът да се впуснете в кулинарно приключение.

На Ваше разположение са кулинарни уроци свързани с тайните на професионалистите. Ще усвоите непознати кулинарни умения, ще приготвите нови, оригинални рецепти и накрая ще дегустирате приготвените ястия :

На Ваше разположение са следните курсове :

 

Бързо меню за гости - 28.09, 29.09;  18:00 - 21:00ч

Лектор: шеф Ивелина Иванова

  • Свинско бонфиле с нар и орехи
  • Хрупкав лаврак с грахово песто и репички в масло
  • пухкав царевичен хляб
  • Гратен от риба и морски дарове
  • Питка с моркови, орехи и синьо сирене
  • Кладница на фурна с чесън и мащерка
  • Кашкавалени кюфтенца с праз
  • Пълнена питка със зеленчуци и сирене
  • Телешко в уок с гъби и чесън
  • Бързи бели канелони
  • Пълнено хрупкаво пилешко филе
  • Шоколадов крем с авокадо и банани
  • Бисквитена торта с нутела, карамел и ром в чаша

 

Италианска кухня - 05.10, 06.10; 18:00ч - 21:00ч

Ако сте очаровани от средиземноморската кухня и обичате ароматите на Италия, ако за вас паста, пица, ризото, маскарпоне, пармиджано не са само италиански думи, а любими вкусове. Заповядайте на курса „Италианска кухня“ да сготвим заедно едно прекрасно италианско меню. Всички вкусотии ще бъдат опитани в компанията на чаша чудесно италианско вино

сицилианска салата от домати и каперси, сочно и невероятно вкусно витело тонато от Пиемонте, богата лазаня с рикота от Венето, пица Маргарита, ризото с тиква и трюфелово олио, ньоки с рикота и спанак, пухкава чабата, задушен заек с пино гриджо и печени чушки, лимоново семифредо с домашни амарети.

.Сладки и солени баници- 01.10, 10:00 - 16:00ч

Баницата е не само един от символите на българската кухня, но може да бъде безкрайно поле за творчески кулинарни експерименти с невероятно вкусен край.
Ако искате да се докоснете до тайнството на точенето и дърпането на корите, да видите безброй идеи за различни видове кори и пълнежи да опитате традиционни български, турски, гръцки и други вълнуващи вкусове на сладки и солени изкушения под формата на баница заповядайте на нашия курс.

Баница с оризови кори, Баница с пушена сьомга и скариди, Баница с карамелизиран лук, смокини, орехи и моцарела, Баница с манатарки, рукола, мащерка и пармезан, Турски воден бьорек – баница с домашни къпани ръчни кори, Баница на тиган със спанак, сушени домати и маслини, Баница с тиквички, чорисо и кашкавал, Баница с лаваш на тиган с 4 сирена, Цигара бюрек със спанак, Хрупкави банички с шунка и гауда, Сладка баница с каймак и шамфъстък с ръчни дърпани кори, Сладки банички на грил с нутела, боровинки и филаделфия

Френски макарони - 08.10, 14:00 - 18:00ч / 27.11, 10:00 - 15:00ч

Макароните са „бижуто“ на френското сладкарско изкуство. За да ги направите съвършени трябва да знаете техните безброй малки тайни Нужни са още само желание и малко опит. На курса за френски макарони всеки ще приготви и ще занесе вкъщи 12 цветни и много вкусни сладки с три вида пълнеж.

 

Здравословни торти и сладкиши без захар - 15.10, 13:00 - 18:00ч

Здравословните торти и сладкиши могат да бъдат както много вкусни, така и чудно красиви. Натуралните съставки и подходящата технология ще ги правят много полезни за тялото, а прекрасния вкус ще достави удоволствие и на душата. Заповядайте заедно да приготвим 4 бързи сладкиша без грам захари бяло брашно.

морковена торта с портокали и ананас, сладкиш със сини сливи и слънчоглед с кокосов плодов крем, брауни с червено цвекло и малини, торта с чия, ягоди и кисело мляко

 

Есенно вегетарианско меню - 19.10, 20.10;  18:00 - 21:00ч

Есента е изобилна на вкусове, цветове и аромати, които могат да бъдат претворени в безброй вкусни произведения в чиния. Елате да се порадваме на есенното разнообразие и да приготвим заедно разкошно и невероятно вкусно и вдъхновяващо есенно меню.

кремсупа от тиква и манатарки, сладък терин от патладжани, амарети и шоколад, макарони със сос от зеленчуци на фурна, ризото с червено цвекло и козе сирене с ментова гремолата, салата с печени патладжани, кейл, фета, киноа и нар с ароматен дресинг с хариса, торта с тиква, бадеми и шоколад, кюфтета от праз и билки, печена тиква с коричка от пармиджано, салата с мариновани камби и пекорино, салата с дюли и горгондзола

 

Италиански десерти - 22.10;  14:00 - 18:00ч

Хляб с квас, мая и закуски - 29.10; 10:00 - 16:00ч

Лесен хляб с квас и лимец без месене, Италиански пиадини, Френски хляб Епи, Празнична турска памук погача, Лесни френски багети, Френски бриош с маслини и сушени домати , Бърз хляб с чедър и тиквички, Грузински хлебчета хачапури аджарули с пълнеж от сирене, масло и яйце, Пълнен хляб с козе сирене, карамелизиран лук и маслини, Фокача с пресни чери доматчета и риган 

Мароканска и ливанска кухня, 02.11, 03.11; 18:00 - 21:00ч

Ако кулинарните пътешествия ви очароват, готвенето е вашата страст и обичате ароматите на Близкия Изток, заповядайте на курса за мароканска и ливанска кухня.
Всяко от ястията ще бъде приготвено и след това опитано с чаша хубаво вино и ще бъдат обсъждани варианти за продуктите и техниките на приготвяне.
Всеки от курсистите получава цветно ръководство с рецептите и снимките на ястията, които се приготвят.

Турски и балкански сладкиши, 12.11; 10:00 - 16:00ч

Катмер с шамфъстък и каймак, Баклава-чийзкейк, Тахан халва, Постни гръцки сочни сладки меломакарона, Гръцка пита с крем Бугаца, Сръбски сладкиш с кайсии и орех, Словенски сладкиш Потратна потица

Любими български рецепти, 16.11, 17.11; 18:00 - 21:00ч

Кухнята на всеки един народ е много повече от география, климат, история и бит. Тя е част от националната му идентичност, отражение на същността му и визията му за самия него, а българската кухня винаги е била част от средиземноморската кухня и все още е така. Защото освен ястия, приготвени с продукти от земите от региона, тя е отдаване със сърце и душа на вкусната храна и на ароматното вино, радост от съпреживяването на масата с другите хора.

Ако искате заедно да се насладим на любими български класики, приготвени с най-качествени продукти, съобразени със съвременните тенденции за здравословно хранене, заповядайте на този курс.

Рибена чорба саламура, Миш-маш с масло и чери домати, Печен свински джолан с бира, гарниран с пюре от грах и картофи, Зелеви сарми с кълцан свински врат, Лозови сармички с ориз, печени бадеми и джоджен, Лучник, Пиле лютика, Качамак с масло, мащерка и сирене и печени чушки, Печен шарен боб с тиква и горски гъби в гюведжета, Мусака „за гости“, Хайдушки агнешки кебап в лозови листа, Катми с пиле и манатарки, Патладжан и тиквички бюрек, Пататник в кора на тиган, Кекс-баклава

Брънч и парти рецепти, 20.11, 10:00 - 16:00ч

Яйца по бенедиктински с бекон или пушена сьомга, Еклерчета с камамбер и бадеми, Плодови бургери, Тарталети с дроб от треска, Доматчета с пастет от синьо сирене, Царевични палачинки с червен хайвер, Терин с пушена сьомга и кремсирене, Рулца с течен шоколад, лешници и сусам

Никулденско празнично меню, 30.11; 18:00 - 21:00ч

Постно гурме меню, 07.12, 08.12' 18:00 - 21:00ч

Искате да хапвате постно, но същевременно да е много вкусно и балансирано? Заповядайте на курса, където ще опитате нови и изненадващи вкусови и ароматни съчетания и ще получите още безброй идеи за вкусни и здравословни ястия без животински продукти.

Печен праз със сос от лешници, Миш-маш в персийски стил, Салата от зелен боб с тиквени семки и круша, Топла салата с броколи и фурми, Пица калцоне с брашно от лимец с пълнеж от гъби, сушени домати и босилек, Лазаня с гъби и зеленчуци, Черен ориз и елда с пикантна печена тиква и таханов дресинг, Гъби на грил с печени чушки, Терин от кестени и пащърнак, Постна пастила с кус-кус, Ароматен тиквен постен сладкиш, Веган сицилиански каноли

Любими гурме бързи рецепти, 11.01, 12.01; 18:00 - 21:00ч

Еврейска кремсупа от червена леща с лимон и кимион, Кашкавал на фурна , Фритата със спанак и тиквички, Пролетен булгур-пилаф, Макарони с 4 сирена на фурна, Пъстърва в кора с орехи, лимон и копър, Телешки стек с доматен винегрет, Пиле със зеленчуци по китайски, Свински котлети  по провансалски, Бърз лимонов чийзкейк, Шоколадов сладкиш, Ароматно бирено хлебче

Зимно вегетарианско меню, 18.01, 19.01; 18:00 - 21:00ч

Зимата е дълга, свежите зелени зеленчуци не са в сезон, а идеите за здравословни и вкусни безмесни ястия никога не са достатъчно.
Ако искате да приготвим нови вкусни и вълнуващи ястия да разнообразим зимната трапеза, заповядайте заедно да приготвим в приятна компания и чаша хубаво вино в ръка.

Тортелини с картофи и бурата, Ризото от карфиол, Салата от броколи и киноа с чедър и фурми, Салата от рохки яйца и печен карфиол с млечен къри дресинг, Печени гъби с перлен ечемик и пармезан, Броколи на фурна с картофи, горгондзола и орехи, Пастет от маслен боб с пушен сос от печени чушки и орехи, Пълнени печени картофи със спанак и рокфор, Леща с печени патладжани, чери домати и сос с кисело мляко, Качамак на фурна с печени чушки, маслини и биволско сирене, Огретен от киноа и козе сирене, Сладкиш с круши и бадеми

Тайните на ориза, 25.01, 26.01; 18:00 - 21:00ч

Оризът е велика фундаментална храна за хората от по-голямата част на света, но има толкова много видове – басмати, жасмин, кафяв, див, черен, червен, за ризото, перлен, за суши… Всеки от тях си има своите малки тайни, за да остане пухкав, крехък и сочен и вкусен. А идеите за прекрасни ястия с ориз са безброй. Заповядайте на курс при нас, за да сготвим и опитаме заедно популярни оризови класики и интересни рецепти от цял свят.

Ризото с хрупкав октопод, Аранчини /сицилиански оризови кюфтенца/ с пълнеж от сушени домати и моцарела, Оризови кюфтенца в индийски стил, Печен ориз с доматчетаконфи и източни аромати, Джамбалая, Ориз по китайски с пиле и скариди, Черен ориз с кедрови ядки и зеленчуци в пакетче, Пълнени чушки с ориз и песто на фурна, Пиле със зеленчуци и пухкав ориз на фурна, Баница с ориз, праз и сирене, Оризови баклавички,Сютляч или мляко с ориз в турски стил

Стрийтфууд от близо и далеч, 29.01, 10:00 - 16:00ч

Услугата включва :

  • Кулинарен урок по избор за един човек
  • Всички необходими продукти за готварския курс
  • Необходимото оборудване
  • Квалифициран преподавател/учител 

Допълнителна информация :

  • Приготвената храна ще бъде консумирана от участниците след края на курса
  • Необходима е предварителна резервация и избор на готварски курс
  • Кулинарните уроци се организират на определени дати и резервацията зависи от натовареността на групата
  • Сертификатът е валиден 6 месеца от датата на закупуване

За всички останали въпроси, моля запознайте се със секцията с Често задавани въпроси , Общите условия на Makaroon.bg 

Или се свържете с нас на телефон: +359 899 940 820

 

Локация
РегионЗападна България

Услугата включва :

  • Кулинарне урок по избор за един човек
  • Всички необходими продукти за готварския курс
  • Квалифициран преподавател/ учител 

Допълнителна информация :

  • Приготвената храна ще бъде консумирана от участниците след края на курса
  • Необходима е предварителна резервация и избор на готварски курс
  • Кулинарните уроци се организират на определени дати и резервацията зависи от натовареността на групата
  • Сертификатът е валиден 6 месеца от датата на закупуване

За всички останали въпроси, моля запознайте се със секцията с Често задавани въпроси , Общите условия на Makaroon.bg 

Или се свържете с нас на телефон: +359 899 940 820

Адрес: София, ул. Лъчезар Станчев 5

Работно време: Кулинарните курсове се организизат след работно време или през уикенда.

 

Две възможности за опаковка и доставка :

 

  • Електронен сертификат - изпратен по имейл, веднага след получаване на плащане.

Идеален вариант за подарък в последния момент !

 

  • Сертификат в подаръчен плик - изпратен до посечен адрес или офис на Еконт или Спиди.

Завършен и оригинален подарък, доставен на следващия работен ден !

 

  • Начини на плащане: с дебитна/ кредитна карта, чрез Easypay, чрез Epay, по банков път
Севдалина Паскова на 11/09/2020
1 оценки
Благодаря за отношението, за уникалното преживяване и невероятната обстановка. Страхотни сте !

Оценете

Вашето име:


Вашето мнение:

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода от картинката: