Кулинарен курс по избор за напреднали

*Електронен сертификат - изпратен по имейл, готов за принтиране

 

*Сертификат в подаръчен плик - доставка (не е вкл. в цената) с куриер на посочен адрес

 

*Оформи за подарък - оставете послание на сертификата

Марка: Гурме ЕООД
Модел: Menu002
Наличност: Наличен
165.00BGN

Избери опция


* Изберете опаковка:

Оформи за подарък

Сертификатът да е подарък за:

Остави послание тук:

Бр: Купи

Кулинарен курс по избор за напреднали

Една част от хората умеят да готвят, но искат да подобрят уменията си в кухнята. Други хора са още новобранци в това си начинание и се стараят по всякакъв начин да извлекат най-доброто от тайните в кухнята.

Ако и Вие желаете да подобрите уменията си или сте начинаещ, жаден за нови знания и да прекарате време в интересна компания, сега е моментът да се впуснете в кулинарно приключение.

На Ваше разположение са кулинарни уроци свързани с тайните на професионалистите. Ще усвоите непознати кулинарни умения, ще приготвите нови, оригинални рецепти и накрая ще дегустирате приготвените ястия :

На ваше разположение са следните курсове :

Шоколадови бонбони

Дата на провеждане: 23.01, 10:00 - 16:00ч 

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Шоколадът е бил винаги едно от най-големите изкушения за всички. А шоколадовите бонбони – още повече. Всеки бонбон крие своя малка сладка вкусна изненада. Кой може да устои на нежен кадифено топящ се шоколад с ароматна избухваща в устата вътрешност?

На курса Шоколадови бонбони 2 отново ще говорим за теорията и практиката за темпериране на всички видове шоколад.

Ще изработим 2 вида  пълнежи, които ще обвием в шоколадова обвивка и ще украсим майсторски с различни техники. Ще направим и черупки във форми за бонбони, които ще напълним с най-невероятния „мармалад“ от шоколад с мед и агаве.

Ще можете да почерпите близки и приятели със сътворените от вас шоколадови удоволствия, защото всеки ще си тръгне от курса с поне 30 бонбона от 4 различни вида.

  • Пралини „Мед и капучино“
  • Носталгични фъстъчени бонбони в стил „Черноморец“
  • Ментови квадратчета
  • Бонбони с пълнеж от „мармалад“ от шоколад

Бързи домашни сладкиши

Дата на провеждане: 26.01, 10:00 - 16:00ч 

Лектор: Альона Стойчева

Ако неочаквани гости ви се усмихнат на вратата или просто ви се хапва нещо сладко и много вкусно, а нямате време, заповядайте на курса за бързи и лесни домашни сладкиши с Альона Стойчева. Тук ще усвоите безброй сладкарски техники и малки хитрини, за да обирате овациите на всички близки и познати и да ви се получават винаги сладкишите /пандишпан, маслено тесто, италиаски меренг, работа с агар и желатин, глазура от горски плодове, работа с пош, лесни и ефектни украси.

На курса е осигурен лек обяд с чаша хубаво вино.

  • Бързи тортички с бананов крем и нутела
  • Тарталети с пухкав италиански меренг и глазура от горски плодове
  • Постни овесени сладки с мед и боровинки
  • Йогурт крем с бейлис
  • Шоколадови мъфини с малини и мента

 

Модерна персийска кухня

Дата на провеждане: 05.12, 18:00 - 21:00ч / 30.01, 18:00 - 21:00ч

Лектор: шеф Деси Славчева

 

Персийците имат фин и деликатен вкус. В сравнение с югоизточните си съседи – Пакистан и Индия, много по-умело успяват да увладеят богатото наличие от аромати. А в сравнение със северозападните си съседи – Турция, готвят много по-постно.

Ястията са балансирани и богати на разнообразни продукти и подправки.

По време на курса ще разберем повече за персийските любими ястия, традиционни и празнични рецепти.

  • Пилешки или агнешки кебап
  •  Задушен патладжан с кисело мляко и запечени семена нигела
  •  Персийски омлет „kuku“ с пресни подправки
  •  Хрупкав ориз с леща и фурми
  •  Бърза и ефектна торта с халва и маскарпоне мус

Ще научим още:

  •     Как да си приготвим микс подправки за персийски ястия
  •     Основни персийски салати

Френски макарони

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Дата на провеждане: 06.02.20 (11.00-16.00ч)

Макароните са „бижуто“ на френското сладкарско изкуство. За да ги направите съвършени  трябва да знаете техните безброй малки тайни  Нужни са още само желание и малко опит.

На курса за френски макарони всеки ще приготви и ще занесе вкъщи 15 цветни и много вкусни сладки с три вида разтапящ пълнеж.

Ще приготвим класическо тесто за макарони, маслен чийз крем с различни аромати (маракуя, малина, люляк), шоколадов ганаш и солен млечен карамел.

 

АБВ Супи, салати и дресинги

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Дата на провеждане: 08.02.20 (10.00-16.00ч)

Няма съмнение, че супите и салатите са сред най-полезните храни. Ако имате нужда от свежи идеи за вашите салати, на курса АБВ Супи и салати ще получите 40 рецепти за дресинги и още много идеи за разнообразни и вкусни съчетания.
На курса ще направите перфектната застройка, която никога не се пресича. Ще приготвите най-популярните български и световни класики от жанра на салатите и супите.

Салати:

  • Салата Уолдорф
  • Салата Нисоаз
  • Веган салата с броколи, цвекло и годжи бери с дресинг от мед и нар
  • Азиатска салата със стъклено фиде и помело с джинджифилов дресинг
  • Салата с бисквитки от пармиджано и дресинг от боровинки

Супи:

  • Родопска картофена чорба
  • Шкембе чорба
  • Френска лучена супа
  • Кремсупа от аспержи
  • Тай супа том ям със скариди

 

Месо и рибно меню

Лектор: шеф Деси Славчева

Дата на провеждане: 13.02.20 (18.00-21.00ч)

Забързаният начин на живот ни притиска да „пестим време“ и често крадем от времето за готвене, ограничавайки менюто си до няколко продукта, с които сме свикнали и знаем как да приготвим вкусно и лесно.

Как да приготвим вкусна храна с обикновени продукти и подправки? Как да си приготвим обяд за офиса  с остатъците от вечеря? Как да изненадаме с  нов вкус в приготвената от нас храна?

Отговор на тези въпроси ще намерите тук.

  • Задушени скариди
  • Печен лаврак на фурна с подправки
  • Спагети от тиквички с малки телешки кюфтенца и кокосово мляко.
  • Пълнени френски петлета
  • Сочно печено свинско с пюре от кореноплодни

Ще приготвим още:

  • Лесна салца за сервиране с месото

 

Любими Гурме бързи рецепти

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Дата на провеждане: 25.02.20 (18.00-21.00ч) / 26.02.20 (18.00-21.00ч)

Вкусната домашна храна е една от най-важните съставки в рецептата за здраво и щастливо семейство. Липсата на време е често само оправдание.

На курса Бързи гурме рецепти 2 ще получите много идеи и ще научите нови техники за преобразяване на продуктите в ефектно и много вкусно ястие и то само за 40 минути.

  • Бърза пица
  • Бързи канелони със спанак и сирене
  • Пълнени лучени кръгчета с моцарела
  • Зеленчуков огретен за 40 мин.
  • Карфиол с апетитна коричка на фурна
  • Френска леща със синьо сирене
  • Лаврак с песто и сушени домати на пара
  • Печена риба с пикантна салца в карибски стил
  • Печено пиле с мед и балсамико и кус-кус в ливански стил
  • Бургер в средиземноморски стил с маслини, сушени домати и кедрови ядки
  • Бърз леден крем с ягоди
  • Светкавичен брауни чиизкейк с малини

Риба и морски дарове

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Дата на провеждане: 04.03 (18.00-21.00ч) 

Ароматен крехък октопод, нежни миди Сен Жак, сочни стриди, стек от риба тон…Невероятни  морски изкушения и изпитание за всеки готвач.

Ако искате да се научите да ги приготвяте лесно и много вкусно, заповядайте на третата част на курса за Риба и морски дарове.

  • Миди Сен Жак на тиган с тай къри и чипс от листа от репички
  • Печени черни миди с моцарела и домати 
  • Стриди Рокфелер
  • Шведски рибени кюфтенца
  • Датска рибена супа
  • Турски пилаф с аншоа
  • Октопод на грил с ароматна  фава
  • Салата в тай стил със стек от риба тон

 

Суши у дома

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Дата на провеждане: 10.03 (18.00-21.00ч) 

Не е необходимо да пътувате до Япония, за да станете майстори на една от най-здравословните и вкусни храни в света.

Можете се научите да приготвяте суши у дома.

Този курс на Кулинарно училище Меню ще ви даде знания за видовете суши, нужните продукти и местата, откъдето може да ги намерите.

Ще се научите да приготвяте перфектният ориз за суши, който ще преобразите в 4 вида невероятно вкусни рулца.

  • Маки зуши с риба тон, черен сусам и цветни зеленчуци
  • Хосомаки, футомаки, темаки с най-различни традиционни и фюжън пълнежи
  • Легендарното драконово суши, приготвено  със скариди темпура и авокадо
  • След курса  сами ще можете да си приготвяте сос унаги, пикантна японска майонеза, както и най-вкусния сос за суши

 

Средиземноморска кухня

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Дата на провеждане: 17.03 и 18.03 (18.00-21.00ч) 

Може би най-обичаната кухня в света е средиземноморската. Заповядайте за един ден да се потопим в ароматите на най-вкусните ястия от Италия, Мароко, Тунис, Малта, Гърция, Турция, Сирия, Ливан, Испания.

  • Свежа салата с мариновани калмари
  • Запечен домат с билки и моцарела
  • Френска тарта с патладжани, каперси и аншоа
  • Фидеуа -паеля с фиде и морски дарове
  • Телешко пармиджана
  • Сердиземноморска лимонада
  • Сладки сармички с шамфъстък

 

Любими домашни закуски

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Дата на провеждане: 21.03 (10.00-16.00ч) 

Вкусната домашно приготвена закуска създава много домашен уют и настроение за целия ден. Тя истински израз на любовта и посветеността към семейството.

На този курс за домашни ароматни сутрешни удоволствия ще направим заедно 9 закуски с различен стил, техники и време за приготвяне и ще получите още безброй идеи и трикове за бързина и вкусови съчетания

  • Баница със спанак и маслини на тиган
  • Родопски дудник със сирене и кашкавал
  • Хрупкави рогчета
  • Пухкаво царевично хлебче със сирене и бекон
  • Мекици
  • Канелени рулца за 40 минути
  • Виенски кифлички
  • Пухкави японски палачинки
  • Бързо фитнес таханово хлебче

 

Постно гурме меню

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Дата на провеждане: 03.12 и 04.12 (18.00-21.00ч) 

Приготвянето на хранително и пълноценно меню, изготвено изцяло от растителни продукти е истинско предизвикателство. Но освен питателно, то трябва да бъде и много вкусно, защото усвояваме всички полезни вещества само от храната, която истински ни доставя удоволствие.

На този курс не само ще приготвим 10 страхотни веган ястия и десерти, но ще получите още безброй идеи за съчетаване на вкусове и ингредиенти.

  • Салата от боб “черно око“ и зелени листа с пушен ябълков дресинг
  • Тай кокосова къри супа със спагети от сладки картофи
  • Бургер от черен боб с хлебче от тахан
  • Ориз със спагети от тиквички и зеленчуци в японски стил
  • Печени ароматни зеленчуци с киноа
  • Булгур пилав с патладжани, сушени домати и кедрови ядки
  • Печени картофи в морска сол, пълнени с броколи, сирене от кашу и карамелизиран лук
  • Огретен от броколи, кейл и киноа
  • Веган солена палачинкова торта
  • Веган сладкиш с крем от манго и маракуя

 

Цветни коледни сладки

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Дата на провеждане: 12.12 (10.00-16.00ч) 

Цветни, вкусни и много красиви, украсените Коледни сладки могат да бъдат прекрасен подарък за празника, играчки за елхата или пък просто радост за очите и душата и наслада за небцето.

На курса всеки ще изпече 20 ароматни медени сладки, които ще украси с различни техники:

  • Украса с бял и тъмен шоколад
  • Работа с цветно захарно тесто – изрязване, моделиране, щамповане, украса от силиконови форми
  • Печене с цветна глазура
  • Работа с ройял айсинг

 

Храна за дома и офиса: Хранене според автоимунен протокол

Лектор: шеф Деси Славчева

Дата на провеждане: 12.01 (10.00-15.00ч) 

Хипократ е казал: „Нека храната бъде твоето лекарство и твоето лекарство бъде храната“.

Автоимунните заболявания са резултат от взаимодействието между нашите гени и средата, в която живеем.

Факторите на околната среда най-общо могат да се разделят на такива, които лесно може да овладеем, като хранене сън и стрес и други, които не може да контролираме. Не може да променим гените си но може да увладеем храненето си!

Този курс е за всички, които биха искали да променят начина си на живот чрез храненето и са последователи на автоимунния протокол (АИП) на д-р Сара Балантайн.

Автоимунният протокол е протокол фокусиран върху консумацията на богата на нутриенти храна, здравословни мазнини, висококачествени протеини и подходящи въглехидрати, които биха подпомогнали организма в увладяването на дадено автоимунно заболяване. За разлика от други диети, този протокол не е ориентиран около приема на калории. Идеята му е да елиминира храните, които потенциално могат да увеличат симптомите на дадено автоимунно заболяване.

По време на курса ще научим:

  • Основни техники за лесно и бързо приготвяне на вкусни ястия дори и при ограничен списък от продукти!
  • Ще разберем как да приготвим любимите семейни ястия в АИП вариант и с кои продукти може да заменим забранените такива.
  • Ще научим как да организираме седмичното си пазаруване и меню, така че да си подсигурим поне 3 основни ястия на ден.
  • Ще научим още как да си приготвим обяд и леки закуски за следващия ден с остатъците от вечеря.
  • Такоси с хрупкава маруля и скариди.
  • АИП супа топчета.
  • Спагети от тиквички и недоматен сос.
  • Пиле с „ориз“ от карфиол.
  • Вкусни сандвичи с риба и целина.
  • Бургери с телешко и хрупкави сладки картофи.
  • Бананови палачинки с ябълки и кокос.
  • Тиквени понички.
  • „Панакота“ с дребни горски плодове.

 

Италианска кухня

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Дата на провеждане: 14.01 и 15.01 (18.00-21.00ч) 

Ако сте очаровани от средиземноморската кухня и обичате ароматите на Италия, ако за вас паста, пица, ризото, маскарпоне, пармиджано не са само италиански думи, а любими вкусове. Заповядайте на курса „Италианска кухня“ да сготвим заедно едно прекрасно италианско меню. Всички вкусотии ще бъдат опитани в компанията на чаша чудесно италианско вино.

  • сицилианска салата от домати и каперси
  • сочно и невероятно вкусно витело тонато от Пиемонте
  • богата лазаня с рикота от Венето
  • пица Маргарита
  • ризото с тиква и трюфелово олио
  • ньоки с рикота и спанак
  • пухкава чабата
  • задушен заек с пино гриджо и печени чушки
  • лимоново семифредо с домашни амарети.

 

Арменска кухня

Лектор: шеф Ивелина Иванова

Дата на провеждане: 09.01 (18.00-21.00ч) 

Казват, че Арменската кухня е една от най-древните в Азия и несъмнено една от най-вкусните в целия свят.

Ако искате да се докоснете до невероятния свят на арменските вкусове, заповядайте на този кулинарен курс.

Ще приготвим:

  • Пълнени кюфтенца с булгур, кедрови ядки, агнешко и билки
  • Пъстра оризова салата с орехи, сушени кайсии и козе сирене
  • Рулца от патладжани с млечен пълнеж , орехи и нар
  • Мантъ с телешко месо с млечен и доматен сос
  • Арменски сладкиш с индийско орехче, шамфъстък, мед и рози

 

Вегетарианско и веган меню

Лектор: шеф Деси Славчева

Дата на провеждане: 16.01  (18.00-21.00ч) 

Забързаният начин на живот ни притиска да „пестим време“ и често крадем от времето за готвене, ограничавайки менюто си до няколко продукта, с които сме свикнали и знаем как да приготвим лесно.

Често хората се отказват да готвят със зеленчуци, като броколи, спанак, брюкселско зеле, цвекло, моркови и грах, защото нямат идея как да ги приготвят, липсва им време или единствените им известни и бързи начини за приготвяне са на пара или леко задушени. Тези начини са наистина полезни и бързи, но често недостатъчно вкусни.

Как да разнообразим вегетарианското си меню или да вкараме повече зеленчуци в диета си? Как да приготвим вкусна храна с обикновени продукти и подправки? Как да си приготвим обяд за офиса  с остатъците от вечеря? Как да изненадаме с  нов вкус в приготвената от нас храна?

Отговор на тези въпроси ще разберете точно в този курс.

Ще приготвим

  • Спаначен мус
  • Печени сладки картофи с пикантен таханов дресинг
  • Стекове от елда и тиквички
  • Печени кореноплоди зеленчуци с портокалов дресинг
  • Студена супа с авокадо, кратавици, маслини и свежи подправки
  • Оризов пудинг с кокосово мляко и микс подправки

Ще научим още:

  • Как да комбинираме продукти и подправки, така че да създадем ястие със запомнящ се вкус.
  • Как по естествен начин да  „облагородим “ вкуса на не много вкусните, но много полезни зеленчуци.
  • Идеи за вкусни сосове

Услугата включва :

  • Кулинарне урок по избор за един човек
  • Всички необходими продукти за готварския курс
  • Квалифициран преподавател/ учител 

Допълнителна информация :

  • Приготвената храна ще бъде консумирана от участниците след края на курса
  • Необходима е предварителна резервация и избор на готварски курс
  • Кулинарните уроци се организират на определени дати и резервацията зависи от натовареността на групата
  • Сертификатът е валиден 6 месеца от датата на закупуване

За всички останали въпроси, моля запознайте се със секцията с Често задавани въпроси , Общите условия на Makaroon.bg 

Или се свържете с нас на телефон: +359 899 940 820

Адрес: София, ул. Лъчезар Станчев 5

Работно време: Кулинарните курсове се организизат след работно време или през уикенда.

 

Две възможности за опаковка и доставка :

 

  • Електронен сертификат - изпратен по имейл, веднага след получаване на плащане.

Идеален вариант за подарък в последния момент !

 

  • Сертификат в подаръчен плик - изпратен до посечен адрес или офис на Еконт или Спиди.

Завършен и оригинален подарък, доставен на следващия работен ден !

 

  • Начини на плащане: с дебитна/ кредитна карта, чрез Easypay, чрез Epay, по банков път
Няма мнения за този продукт.

Оценете

Вашето име:


Вашето мнение:

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода от картинката: